Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 01. 2021. 13:55 >> 14:08
4

ZA OKO 7 MILIONA

Prodato pet odsto akcija CGES-a

Elektromreža Srbije kupila je na Montenegroberzi još pet odsto akcija Crnogorskog elektroprenosnog sistema, za šest miliona i 890 hiljada eura. Iz Montenegro berze saopštili su za Televiziju Crne Gore da je trgovina obavljena jutros i da su prodate sedam miliona 255 hiljada 403 akcije po cijeni od 0,95 eura.

Elektromreža Srbije već je ranije kupila nešto oko 10 odsto akcija CGES-a, a sa ovom transakcijom udio je povećan na 15 procenata.

Podsjećamo da je većinski vlasnik CGES-a Vlada Crne Gore sa 55 odsto akcija, Italijanska Terna ima 22 i sada Elektromreža Srbije 15 procenata, a ostatak je u vlasništvu malih akcionara.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније