Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 11. 2013. 13:17 >> 13:19

RADNICIMA KAP-A

Ministarstvo ekonomije: Čekamo poziv štrajkača

Ministarstvo ekonomije je, kao što je javnosti poznato, više puta pregovaralo sa predstavnicima koje su izabrali radnici Kombinata aluminijuma Podgorica, navodi se u saopštenju ministarstva, povodom poziva radnika KAP-a koji su stekli pravo na penziju da im se obrati taj vladin resor.

 

Iz ministarstva je saopšteno da nijesu dobili od radnika novi zahtjev za sastanak, na koji bi, kako kažu, pozitivno odgovorili.

“Posljednji sastanak je bio u subotu, gdje je preciziran red poteza u ostvarivanju prava na socijalni program. Međutim, predstavnik radnika advokat Zoran Piperović se, kao što je javno saopštio, ogradio od protesta radnika i ne želi više da ih zastupa u tom dijelu. Radnici u međuvremenu nijesu uputili novi zahtjev za sastanak u Ministarstvu ekonomije, na šta bi, kao i uvijek do sada, dobili pozitivan odgovor i još jednom bili upoznati sa onim što je stav Vlade Crne Gore po tom pitanju”, navodi se u saopštenju.

Iz ministarstva podsjećaju da Vlada očekuje od stečajne uprave KAP-a da dostavi spisak viška radnika na bazi kojeg će biti definisan ukupan iznos sredstava za socijalni program.

“Pritom, poznat je i modalitet na bazi kojeg će to biti uređeno, što je takođe poznato radnicima i njihovim predstavnicima. Ponavljamo da od dogovora u okviru sindikata zavisi na koji način će biti zbrinuti radnici koji ostaju bez posla, a na koji način radnici koji su stekli pravo na penziju”, piše u saopštenju.

Iz ministarstva ekonomije takođe podsjećaju da je, kada je riječ o rješavanju viška radnika u KAP-u, Vlada Crne Gore predložila izmjene i dopune Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju i obezbijedila 2,2 miliona eura za povezivanje radnog staža i beneficije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније