Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 11. 2013. 18:39 >> 19:12

NOVI DIREKTOR

EPCG: Pastori umjesto Malerbe

Odbor direktora EPCG, na prijedlog strateškog partnera kompanije A2A, odobrio je danas imenovanje Stefana Pastoria na mjesto izvršnog direktora kompanije. Pastori će na poziciji izvršnog direktora zamijeniti Enrika Malerbu, koji je tu poziciju obavjao od februara 2010., saopšteno je iz EPCG.

 

"U prethodne četri godine, od kada je kompanija A2A ušla u vlasnički udio EPCG, energetska kompanija suočavala se sa krupnim problemima, prije svega promjenama prilikom određivanja cijena električne energije kao i sa situacijom duboke krize jednog važnog industrijskog klijenta, a sve to u periodu konstantne globalne recesije. Navedeni problemi nijesu riješeni, ali put ka njihovom rješavanju danas izgleda jasniji, pod uslovom da sve uključene strane nastave da sarađuju uz maksimalno zalaganje", saopšteno je iz EPCG.

U EPCG navode da su tokom prethodnog četvorogodišnjeg perioda, pokrenute važne aktivnosti unutar kompanije, koje se odnose na reorganizaciju, povećanje operativne efikasnosti, kao i pokretanje nekoliko investicionih programa.

"Rezultati koje EPCG ostvaruje ohrabruju da se nastavi ovim putem, i pored postojanja određenih problema, i da se započne jedna nova faza za EPCG, sa još većim fokusom na operativnu efikasnost i industrijski razvoj", poručuju iz EPCG.

U energetskoj kompaniji kažu da je ovo pravi trenutak za uključivanje Stefana Pastorija, menadžera sa značajnim iskustvom u sektoru energetike na evropskom nivou, u upravljačku strukturu EPCG.

"Izražavamo uvjerenje da će ova promjena na vrhu dati dodatni podsticaj učvršćivanju i razvoju kompanije, za dobrobit svih akcionara, zaposlenih, klijenata i, uopše, energetskog i ekonomskog sektora Crne Gore", navode u saopštenju EPCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније