Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 01. 2021. 17:16   >>  20. 01. 2021. 00:42 3

"TO MONTENEGRO"

Ove sedmice tender za konsultanta

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić najavio je da će ove sedmice biti raspisan međunarodni tender za konsultanta nove avio-kompanije "ToMontenegro".

“Imajući u vidu napredak koji smo danonoćnim radom ostvarili kada je “ToMontenegro” u pitanju, ove nedjelje prelazimo u drugu fazu stavljanja nove nacionalne avio-kompanije u pogon, pa će biti raspisan međunarodni tender za konsultanta” izjavio je Spajić.

On još jednom se osvrnuo na, kako se navodi, netačne navode u pojedinim medijima u vezi sa izborom konsultanta.

“S obzirom na novonastalu situaciju u našoj zemlji, neminovno je da smo kontaktirani od strane ne malog broja konsultanata kada je riječ o gorućim tema. Zastupljenost informacija i vijesti o osnivanju nove nacionalne avio-kompanije je, na nivou svijetskih medija, izazvala veliku pažnju, te je prirodan slijed i interesovanje relevantnih osoba i institucija za dato pitanje. Istaći ću još jednom - transparentnost i domaćinsko poslovanje dva su osnovna principa u radu ove Vlade i oni će i u ovom slučaju biti primijenjeni”, navodi Spajić.

Iz Vlade je još jednom potvrđeno da još uvijek nije angažovan konsultant po gorepomenutom pitanju.

Naglašeno je da će se svi procesi angažovanja voditi transparentno i profesionalno.

"Takođe, za razliku od prethodne Vlade, vodićemo računa da cijena angažovanja bude minimalna za odnos date usluge i kvaliteta koji dobijamo. Kao što znate ova Vlada je, i na svom primjeru, u okviru naših ministarstava, pokazala da je orjentisana na povratak mozgova iz inostranstva u našu zemlju. Kvalitetom i kvantitetom stručnjaka koji se javljaju iz dana u dan se ponosimo, kao i njihovim doprinosom u ovim istorijskim promjenama za naše društvo.", zaključuje se.

"Vlada posvećena privlačenju kompetentnog i kvalitetnog kadra"

Kako bi osigurala da rukovodstvo novoosnovane nacionalne avio kompanije „ToMontenegro” bude sačinjeno od najkompetentnijeg i najkvalitetnijeg kadra, koji će svojim znanjem i iskustvom na najbolji način doprinijeti razvoju kompanije, Vlada Crne Gore pozvala je juče sve zainteresovane da dostave svoje biografije i propratna pisma.

"Od objavljivanja Odluke o osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću za transport putnika i robe u vazdušnom saobraćaju “ToMontenegro”, Vladi Crne Gore obratio se veliki broj stručnjaka, koji rade u našoj zemlji, kao i u inostranstvu, sa željom i vizijom da lično doprinesu razvoju nove nacionalne avio kompanije. S tim u vezi, Vlada Crne Gore propisala je kvalifikacije koje zainteresovani moraju posjedovati kako bi se njihove prijave uzele u razmatranje. Sa svim potencijalnim kandidatima biće obavljeni razgovori, a konačna odluka o odabiru biće donijeta na sjednici Vlade zakazanoj za 28. januar 2021. godine", navodi se u saopštenu Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Ističu da je Vlada Crne Gore otvorena za temeljne razgovore "sa svakim ko smatra da snagom svoje biografije kao i pratećom vizijom može doprinijeti razvoju naše države, bez obzira na njegovu nacionalnu, etničku, vjersku ili pripadnost bilo kojoj organizaciji".

"Podsjećamo da je Vlada Crne Gore na samom početku svog mandata bila prinuđena da prekine sve loše prakse koje je prethodna vlast uspostavila i da konačno riješi problem poslovanja prethodne nacionalne avio kompanije “Montenegro Airlines“, prouzrokovan veoma lošim rukovođenjem i decenijskim nelegalnim trošenjem novca naših građana kako bi se ova kompanija održala", zaključuje se. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније