Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

23. 01. 2021. 11:45   >>  11:47 1

KRIVOKAPIĆ

Spremni za sve oblike saradnje sa AmCham

Vlada Crne Gore spremna za sve oblike saradnje sa Američkom privrednom komorom (AmCham Montenegro), kako bi unaprijedili poslovni ambijent u Crnoj Gori, što je i cilj tog udruženja.

To je saopštio predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić tokom sastanka sa delegacijom Američke privredne komore u Crnoj Gori, koju je predvodio predsjednik Upravnog odbora Američke privredne komore u Crnoj Gori Nikola Tripković.

Kako je saopšteno iz Vlade, iz Američke privredne komore naglasili su da je njihova želja da budu istinski partner Vladi, zbog čega su u aprilu 2017. godine kreirali Program “Partnerstvo za bolje poslovno okruženje”.

“Osnovna ideja te platforme upravo je da se predstavnici ministarstava pridruže predstavnicama kompanija, koje su naše članice i da mi u timskom radu zajednički definišemo određene probleme koji postoje u poslovnom ambijentu i da ih unapređujemo. Na ovakav način saradnje postiže se osnovi cilj ovog programa, a to je podizanje nivoa uzajamnog razumijevanja između privatnog i javnog sektora”, saopšteno je iz AmCham Montenegro.

Iz ovog udruženja su kazali da u okviru AmCham postoji sedam komiteta, čije su osnovne vrijednosti društveno odgovorno poslovanje i održivi razvoj. To su Komitet za poreze, Komitet za suzbijanje sive ekonomije, Komitet za radne odnose, Komitet za nekretnine, Komitet za digitalnu transformaciju, Komitet za zaštitu životne sredine I Komitet za zdravlje.

“Aktivnosti u komitetu za zdravlje su jako intezivne zbog toga što su naše članice najjače farmaceutske kompanije u svijetu i mi već godinama radimo na tome da se da jedan značajan doprinos razvoju zdravstva u Crnoj Gori”, saopštili su iz AmCham Montenegro.

Premijer Krivokapić kazao je i da su tri ključne oblasti djelovanja Američke privredne komore, digitalna transformacija, razvoj ljudskog kapitala i suzbijanje sive ekonomije i opredjeljenja Vlade Crne Gore.

"Sagovornici su se saglasili da je to put prema modernizaciji načina života i povećanju efikasnosti i transparentnosti svih procesa", saopšteno je iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније