Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

06. 11. 2013. 11:53 >> 12:17

SINDIKAT ALUMINIJUMA

Nismo doprinijeli lošem stanju u KAP-u

Sindikat Aluminijuma ogradio se od, kako su istakli, dezinformacija da pozivaju aktivne radnike da se suprotstave svojim dojučerašnjim kolegama i da preko međusobnih sukoba omoguće otpremu metala iz KAP-a.

 

 

„Uz sve trenutne neprijatnosti lansiraju se i razne neistine i dezinformacije kako Sindikat Aluminijuma poziva aktivne radnike da se suprostave svojim dojučerašnjim kolegama i da preko međusobnih sukoba omoguće otpremu metala iz KAP-a. Javno se ograđujemo od svih ovakvih aktivnosti i izmišljenih neistina, pozivamo sve zaposlene na toleranciju i razumijevanje kako međusobno tako i prema bivšim kolegama i apelujemo na nastavak pregovora i postizanje dogovora, ali njihova dalja sudbina ne zavisi od Sindikata i trenutno aktivnih radnika u KAP-u“, saopštio je Sindikat Aluminijuma.

Podsjećaju da se KAP i radnici fabrike ovih dana nalaze u „izuzetno teškoj situaciji“, kojoj, kako su istakli, nimalo nijesu doprinijeli“.

„Prije svega nekoliko mjeseci Sindikat Aluminijuma je uradio sve što je bilo u njegovoj moći da se radnicima, koji su imali određene uslove obezbijedi prijevremeno penzionisanje, a istovremeno je traženo od resornog ministarstva da razmotri mogućnost isplate adekvatnih otpremnina. Obzirom da su se naše kolege samoorganizovali i angažovali advokata koji je u daljem postupku zastupao njihove interese i zahtjeve, to su i prestale naše ingerencije i mogućnosti daljih aktivnosti po ovom pitanju“, navodi se u saopštenju.

Kako nijesu postigli očekivane rezultate, penzionisani radnici KAP-a su, navode, radikalizovali svoje aktivnosti i onemogućavaju izvoz aluminijuma.

„U ovoj situaciji trenutno rukovodstvo KAP-a, resorna ministarstva i država, umjesto da pokušaju naći rješenje i dogovor sa nezadovoljnim radnicima, najavljuju još danas početak gašenja proizvodnje u KAP-u“, zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније