Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Marko Terzić, TVCG

26. 01. 2021. 20:12   >>  20:22 1

ORLANDIĆ

Aerodromi CG očekuju bolje poslovanje

Ozbiljan pomak u poslovanju Aerodroma Crne Gore očekuje se od ove godine, kazao je prvi čovjek te kompanije Danilo Orlandić. Vjeruje da će komercijalna politika koju vode nadomjestiti određene linije.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore ističe da je poslovanje te kompanije u potpunosti bilo uslovljeno korona krizom, 2020-tu su kako kaže, preliminarno završili s gubitkom od 12 miliona eura. No, drugačija su očekivanja od 2021.

"Definitivno očekujem ozbiljan pomak, vjerujem da će od kraja marta mjeseca saobraćaj početi da raste, mi smo dodatno pogođeni prestankom i obustavom letova Montenegro Erlajnza, ali radimo sve na tome da se sve te linije nadoknade u narednom periodu i pregovaramo sad već sa dvije avio kompanije i nadam se da će ti pregovori biti uspješni, naša projekcija je da ćemo 2021. godinu da završimo sa otprilike 50 do 60 odsto najbolje godine u istoriji aerodroma, a to je bila dakle 2019. godina", kazao je izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.

Međutim, to neće, pretpostavlja Orlandić, u potpunosti oporaviti kompaniju. Kada je u pitanju profit, kaže da je od 15 miliona eura, u državni budžet, uplaćeno 10.

''I za vansudska poravnanja smo uplatili takođe našim radnicima preko 5 ipo miliona eura 4, za bruto iznos koji je vještak izvještačio u iznosu od 15 miliona eura, mi smo ušteđeli 4 ipo miliona eura, 04.11 projektovano na kraju svih tih sudskih postupaka biće preko 6.1 miliona eura, dakle to je jedna priča koju smo mi zatekli 21.03. 2008. godine do 2018. godine su tužbeni zahtjevi naših radnika'', kazao je Orlandić.

Komentarišući revizorske izvještaje, Orlandić ističe da je činjenica da ih nijesu imali pet godina.

"I uspjeli smo da uz dvije renomirane revizorske institucije poput Diloita i Eurorea za manje odnosno za godinu i po dana završimo sve revizorske izvještaje koji su nedostajali i da po njima u ovih par dana već i postupimo, dakle 5 ugovora o reviziji smo zaključili u 2019 godini i početkom 2020. godine i svih 5 revizorskih izvještaja su urađene i po njima smo počeli da postupamo", poručio je Orlandić.

On navodi da su očekivali više direktnih letova ka Evropskoj uniji. Međutim zatvaranje EU je, kako kaže, uticalo i na određene dogovore, navodeći dugo pominjanu liniju s Luksemburgom. Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore očekuje da će ta linija biti aktivna od aprila, a nada se, da će se od kraja tog mjeseca aktivirati one iz 2019 godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније