Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

27. 01. 2021. 17:54   >>  17:56

OPŠTINA NIKŠIĆ

Za žensko preduzetništvo 40 hiljada iz budžeta

Opština Nikšić će iz budžeta opredijeliti 40 hiljada eura kao bespovratnu podršku ženskom preduzetništvu.

Kako je saopštila lokalna uprava, javnim konkursom za raspodjelu sredstava iz budžeta Opštine za podršku ženskom preduzetništvu u ovoj godini, koji će sjutra biti raspisan, definisane su prioritetne oblasti za pružanje finansijske pomoći preduzetnicama za realizaciju biznis planova.

Lokalna uprava je ocijenila da preduzetništvo na prostorima Nikšića bilježi značajne iskorake, u okviru kojeg je procenat ženskog preduzetništva zastupljen u sve većem obimu.

“Imajući u vidu ulogu žene kroz vjekove, koja je bila stub domaćinstva i nosila vrline poput hrabrosti, čestitosti i istrajnosti, bila majka i domodržnica, na ovaj način želimo je osnažiti na njenom putu emancipacije i finansijskog prosperiteta. Ekonomska samostalnost žene je ključni segment razvoja cjelokupnog društva”, navedeno je u saopštenju.

Iz Opštine su uputili javni poziv svim zainteresovanim ženama, budućim preduzetnicama, da se prijave na konkurs za raspodjelu tih sredstava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније