Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Dan ]

28. 01. 2021. 07:59 >> 08:02

RADUNOVIĆ

Znao sam da neće biti poreske policije

Bivši ministar finansija Darko Radunović kazao je da zna da je i prije nego što je postao ministar krajem 2016. godine znao da je postojao neki stav da se poreska policija ne formira, piše Dan.

Radunović je to saopštio u Osnovnom sudu na Cetinju u predmetu po tužbi bivšeg direktora ugašenog Sektora poreske policije u Poreskoj upravi Miodraga Martinovića.

Martinović je tužio državu Crnu Goru Ministarstvo finansija, zbog diskriminacije.

On je početkom 2016. godine imenovan na čelo Sektora poreske policije, međutim, mjesecima nije dobijao radna zaduženja od tadašnjeg direktora Poreske uprave Miomira M. Mugoše.

Poreska policija nikad nije formirana, iako je on uredno na konkursu izabran za direktora.

Radunović je izjavu dao pred sudijom Borkom Lončarom.

“Ono što znam sigurno, za vrijeme mog mandata, dok sam bio ministar, nije oformljena poreska policija. Znam da je i prije nego što sam postao ministar postojao neki stav da se poreska policija ne formira”, rekao je Radunović.

Dodao je da smatra da je neformiranje poreske policije predstavljalo sistemsko rješenje, te da nije imalo veze sa ličnošću tužioca Martinovića.

“Poznajem tužioca i imali smo jedan razgovor. Pretpostavljam da je Poreska uprava možda mogla da raspiše oglas za poreske policajce, ali ja do te mjere ne poznajem propise, niti znam da li je postojalo formalnih razloga koji su sprečavali raspisivanje oglasa. Ukazujem na to da je Poreska uprava samostalan organ”, kazao je pred sudom Radunović.

Istakao je da je o Martinoviću razgovarao sa doskorašnjim direktorom Poreske uprave Mugošom.

“Tačno je da smo imali jedan razgovor oko problematike tužioca, kad mi je ispričao da dolazi na posao, prima platu, a nema zaduženja. Nakon toga sam pozvao direktora Poreske uprave Mugošu da pokuša da nađe neko rješenje jer je situacija bila neprirodna. Tada mi je direktor Poreske uprave rekao da su očekivanja tužioca mnogo veća nego što to može Poreska da ispuni u smislu hijerarhije, ali da će da radi na rješenju ovog problema”, istakao je Radunović.

Kazao je da nikada nisu govorili o ličnim svojstvima tužioca.

“Samo smo govorili o nadležnostima i mogućnostima za duženja. Ja mislim da je direktor Poreske uprave trebalo da pokuša da nađe neki referat za tužioca, zbog čega sam ga i zvao, ali mislim da se njih dvojica nisu mogli dogovoriti”, zaključio je Radunović.

Martinović je pred sudom ranije istakao da smatra da je prevaren od strane ministra finansija Radoja Žugića, tako što je imenovan na funkciju na kojoj nije mogao da obavlja posao.

Sud je naredio da Poreska uprava i Ministarstvo finansija dostave dokumentaciju koja bi pomoglau razrješenju slučaja.

Suđenje po tužbi Martinovića se nastavlja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније