Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

29. 01. 2021. 12:45 >> 12:45
1

DOBILI SERTIFIKAT

Tivat opština povoljnog poslovnog okruženja

Opština Tivat stekla je status lokalne samouprave sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi.

"Regionalni savjet mreže gradova i opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi (eng. Business Friendly Municipality South East Europe - BCF SEE), donio je ovu odluku na osnovu izvještaja verifikacione komisije, koja je utvrdila da Opština Tivat ispunjava kriterijume Programa certifikacije gradova, sa ostvarenih 83,33 od maksimalnih 100 procentnih poena", saopšteno je iz Opštine Tivat.

Odlukom Regionalnog savjeta BFC SEE, kako su precizirali, Opština Tivat stiče pravo korišćenja naziva "Povoljno poslovno okruženje – Business Friendly Municipality", a period važenja certifikata je tri godine.

Taj certifikat pokazatelj je efikasne lokalne administracije i garant da će preduzetnicima i investitorima biti pružene usluge i informacije, na način koji olakšava poslovanje.

„Opština Tivat će predano raditi na stvaranju što kvalitetnijeg poslovnog ambijenta, dobrih uslova za ulaganje i poslovanje, kako bi direktno uticali na broj preduzeća koja svoju poslovnu viziju ostvaruju u Tivtu, na povećanje broja zaposlenih i na posljetku, na što kvalitetniji život građana““, istakao je predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović.

Iz Opštien Tivat navode da se certifikatom za povoljno poslovno okruženje može pohvaliti 58 gradova i opština iz regiona i četiri opštine iz Crne Gore: Danilovgrad, Bijelo Polje, Žabljak i Tivat.

"Regionalna BFC SEE mreža okuplja više od 20 institucija i organizacija, uključujući resorna ministarstva, privredne komore, udruženja opština... Ona predstavlja platformu za poboljšanje konkurentnosti u zemljama jugoistočne Evrope kroz prenos znanja, razmjenu najboljih praksi i osmišljavanje i sprovođenje reformi u javnoj upravi. Mreža je osnovana 2012. od strane partnerskih institucija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Srbije, uz podršku njemačke i švajcarske vlade. Crna Gora je postala članica 2016.", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније