Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Autor: Portal RTCG ]

03. 02. 2021. 08:58 >> 10:07

IGRE NA SREĆU

Nacrt predložen da bi spasili sredstva

Nacrt zakona o igrama na sreću, koji je predložila crnogorska vlada krajem 2020, ispunjavanje je obaveza prema slovačkim partnerima, u smislu ugovora koji su ministarstva finansija dvije zemlje imali za podršku zakona, ocijenio je ekonomski analitičar Aleksandar Damjanović.


Damjanović je u Jutarnjem programu TVCG pojasnio da je riječ o grantu, te da su potrošena određena sredstva, dok je drugi dio sredstava zavisio upravo od predaje Nacrta zakona u proceduru do kraja godine.

Nova vlada je, kako je rekao Damjanović, da bi spasila sredstva "morala da predloži kakav takav nacrt".

"Ja ovaj nacrt želim da vidim kao ispunjavanje obaveza prema međunarodnom partneru, a nikako kao ozbiljnu podlogu za budući predlog zakona koji bi vlada trebalo da predloži parlamentu. Očekujem da se tokom javne rasprave Nacrt zakona radikalno promijeni", istakao je Damjanović.

On smatra da su rješenja u predloženom nacrtu problematična, vjerujući da bi ovaj dokument možda i dobio podršku u parlamentu, da nije došlo do promjene na izborima.

"Ovako očekujem radikalne izmjene, i naravno u skladu s najboljim evropskim praksama zakon koji će odgovarati Crnoj Gori", rekao je Damjanović.

Kaže da su napravljeni pomaci u online klađenju, što nije slučaj u ostalim igrama.

Marijana Zec, predsjednica Udruženja "Liga", kazala je da svi priređivači iz oblasti igara na sreću u dugom periodu očekuju donošenje novog zakona.

"Naša su očekivanja išla u smjeru da ćemo dobiti kvalitetno zakonsko rješenje koje će riješiti mnoge probleme sa kojima smo se susrećali na tržištu", istakla je Zec.

Predloženi nacrt, kako je rekla, ima veliki broj protivustavnih normi, a neka rješenja su nejasna i kontradiktorna, i s aspekta struke teško primjenjiva u praksi.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније