Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

07. 11. 2013. 19:18 >> 09:45
4

RADIKALIZACIJA

Sjutra totalna blokada KAP-a

Bivši radnici koji od ponedjeljka blokiraju izvoz iz Kombinata aluminijuma Podgorica KAP, revoltirani informacijom da neće biti novca da im se isplate otpremnine, odlučili su da sjutra ujutru blokiraju ulazak svih kamiona u fabriku, saopštio je Portalu RTCG predstavnik radnika Radovan Tošković.

Ministar ekonomije Vladimir Kavarić nije, kako je to ranije bilo najavljivano, razgovarao sa predstavnicima bivših bradnika KAP-a.

Ministar je primio vođu menadžerskog tima koji upravlja KAP-om Nebojšu Dožića i predsjednika sindikata aluminijuma Rada Krivokapića.

Kavarić je nakon tog sastanka saopštio da je pametnije da se sačeka investitor, te da zbog toga još uvijek nije opredijeljen novac za isplatu otpremnina. 

"Bivši radnici su već socijalno zbrinuti i Vlada je po tom osnovu imala trošak od 2,2 milione eura po osnovu poevezivanje radnog staža. Apelujemo na njih da ne vrše nikavo narušavanje javnog reda i mira", poručio je Kavarić.

I predsjednik Sindikata aluminijuma Rade Krivokapić je potvrdio da će dinamika isplate novca zavisiti od budućeg invstitora.

"Ne zna se ko će biti budući potencijalni investitor, kakvi su njegovi planovi, da li će biti još viška zaposlenih ili će faliti radnika. Bivši radnici Kombinata, koji su penzionisani, a koji traže svoja prava na kapiji fabrike, oni mogu očekivati da kada se napravi taj socijalni program, da se nađe prostor i za njih", kazao je Krivokapić. 

On je dodao da će ljudi koji su tehnološki višak ostati da rade do daljnjeg. 

Oko 420 bivših radnika je u ponedjeljak počelo blokadu zbog tvrdnje Dožića da nije obavezan da Vladi dostavi spisak penzionera za otpremnine.

Uprava KAP-a poslala je juče spisak ka Ministarstvu ekonomije i popodne uz pomoć obezbjeđenja i policije uspjela da probije blokadu i izveze nekoliko kamiona aluminijuma kroz sporednu kapiju.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније