Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 02. 2021. 16:29 >> 16:32
1

BOŠNJAK PORUČILA

Skupština spremna da aktuelizuje problem penzionera KAP-a

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak danas se sastala sa predstavnicima penzionera KAP-a Nikolom Rakovićem i Zoranom Vukotićem, gdje su predočene sve pojedinosti i dešavanja vezana za lex specialis Zakon o otpremninama. Predstavnici penzionera KAP-a su razgovarali sa Bošnjak o njihovim predlozima za ralizaciju lex specialis Zakona o otpremnima i Zakona o budžetu iz 2015. godine kojim je predviđeno 5.450.000 eura za njihove otpremnine.

 Oni su ukazali na pojavu interesnih grupa koji svojim koruptivnim radnjama i saradnjom sa pojedincima iz bivše vlasti stopiraju proces realizacije isplate otpremnine za 420 penzionera KAP-a, kao i na zloupotrebu zemljišta koje je dodjeljeno Glavnom gradu, za izgradnju stambenih jedinica za pojedince i bivše direktore KAP-a bliske buvšem režimu.

"Predstavnici penzionera upoznali su potpredsjednicu Bošnjak i sa, kako oni smatraju, nelegitimnom odlukom Ustavnog suda da ovaj zakon proglasi diskriminatorski, bez ijedne činjenice ili argumenta koji bi potkrijepio ovakvu odluku Ustavnog suda. Oni takođe smatraju da je obrazloženje bivšeg ministra ekonomije Kavarića da je ovaj zakon u konfliktu sa Socijalnim programom iz 2014. godine neodrživo, jer se nije mogao retroaktivno odnositi na njih kao penzionere koji su nasilno otpušteni iz KAP-a 2013. godine", navode iz Skupštine.

Bošnjak je izrazila spremnost da Skupština Crne Gore aktuelizuje problem penzionera KAP-a i da se razmotre sve mogućnosti kako bi oni ostvarili svoja prava koja su im zagarantovana lex specialisom Zakona o otpremninama koji je usvojen 2015. godine.

Ona je takođe istakla da su prethodni sazivi Skupštine pokazali inferiornost pred odlukama Vlade i da je bila nedovoljna kontrolna i nadzorna uloga Skupštine u ovom slučaju.

"Sagovornici su se saglasili da se ovaj problem mora riješiti u što kraćem roku i da se u narednom periodu posebna pažnja mora posvetiti svim radnicima u Crnoj Gori čija su prava ugrožena", zaključuju iz Skupštine. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније