Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Autor: Portal RTCG ]

17. 02. 2021. 09:10   >>  09:11 8

RADNICI MA

Bez odgovora o platama i obnovi letova

Predstavnik radnika Montenegro Airlinesa Miljan Perović kazao je da od izvršnog direktora kompanije Nikole Vukelića nijesu dobili odgovore na pitanja kada će radnicima biti isplaćene zaostale četiri zarade, te da kada će biti obnovljen avio saobraćaj koji je nedavno najavljen.

Perović je u Jutarnjem programu TVCG saopštio kako mu je Vukelić rekao da ne zna odgovore ni na jedno, ni na drugo pitanje, što radnike nije iznenadilo.

"Shvatilo smo da je to perfidna igra, koordinisano djelovanje menadžmenta i Vlade Crne Gore, protiv zaposlenih u MA. To mogu da obrazložim ovako. Na pitanje kada će biti isplaćeni lični dohoci, v.d. izvršnog kaže da nema novca, a vlasnik MA, dakle Vlada Crne Gore, pravda to da ne može da prebaci novac jer to ne dozvoljava Evropska komisija vezano za državnu pomoć", rekao je Perović.

Stoga je najavio posjetu predstavnicima Evropske unije, te ambasada stranih zemalja u Podgorici, kako bi ih pitali šta imaju protiv zaposlenih i njihovih porodica. On smatra i da se Vlada Crne Gore sprema da polovinu zaposlenih izbaci na ulicu.

Valeri Đekić iz MA kazao je da nije siguran je li bilo potrebe za ishitrenim potezom poput gašenja kompanije.

"Dosta mi se čini da je djetinjasta ta odluka. Pitali smo nadležne o zaostalim zaradama i uspostavljanja saobraćaja. Ne abolilramo nikoga iz prethodne upravljačke strukture. Treba utvrditi individualnu odgovornost i skinuti balast sa zaposlenih", rekao je Đekić.

Smatra da je politika napravila diskurs 2013. razvojem MA, a sada ga je politika konačno dotukla.

Zanima ih broj radnika u novoj kompaniji, te šta će biti sa viškom zaposlenih i kako će se praviti ugovori o preuzimanju radnika.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније