Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Dnevne novine ]

19. 02. 2021. 06:26 >> 06:34
1

SINDIKAT PILOTA

Da bi letjeli 1. juna, karte se već moraju prodavati

Kapetani Montenegro Airlinesa 24 godine su bili zaštitni znak nacionalne aviokompanije, besprekornim upravljanjem avionima, bez ijednog incidenta. Danas su svi piloti Montenegro Airlinesa bez posla. Iz Sindikata linijskih pilota za Dnevne novine su kazali da je u Montenegro Airliensu radilo 40 pilota, čiji status još nije poznat.

 

“Piloti još ne znaju koliko će ih preći u novu avio-kompaniju ToMontenegro. Ako budu letjela samo dva aviona onda će 20 pilota ostati bez posla”, ističu iz pomenutog sindikata.

Kako dodaju, od razgovora sa premijerom Zdravkom Krivokapićem niko od nadležnih im se nije obratio.

“Niko nam se ne javlja, imali smo jedan razovor i to je to. Danas vidimo da je Vlada raspisala konkurs za konsultanta nove avio-kompanije. Pa ako ko ima stručnih ljudi da pomogne onda ih je imao Montenegro Airlines. Ovako će se na konkursu javiti neki konsultant iz inostranstva, koji će ono što može i naš kadar da ponudi, naplatiti po višestrukoj cijeni. Ispada da su najbolji oni koji su neko vrijeme bili “preko”, a mi ne valjamo. Niko, ali baš niko nas nije pozvao na konsultacije, a napravljena je neprocjenjiva šteta”, objasnili su u sindikatu.

Prema njihovim riječima, put ka Evropskoj uniji definitivno nije kada se jedna firma zatvori i gurne u ambis, da bi se druga ista otvorila.

“Pretenciozna odluka Vlade, a ujedno i neozbiljna. Najavljuju da će avioni poletjeti 1. juna. Svako ko se iole razumije u ovaj posao zna da se sa prodajom karata mora barem dva do tri mjeseca ranije krenuti. Ne zna se ni koliko će aviona poletjeti i koga će prevoziti jer karata u opticaju nema. Doći ćemo u situaciju da za sezonu imamo 100.000 praznih sjedišta i da prevozimo po svega nekoliko putnika”, saopštili su u Sidnikatu linijskih pilota.

Oni dodaju da su svjesni da piloti imaju plate koje jesu iznad crnogorskog prosjeka, ali ističu da od septembra nisu primili nijednu.

“Mi smo od septembra bez primanja. Pa i sve da smo imali neku ušteđevinu ona se smanjuje i smanjuje, a niko ne pita kako ćemo školovati djecu, vraćati kredite i slično”, zaključili su u Sindikatu linijskih pilota.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније