Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 02. 2021. 12:01   >>  12:06

MINISTARSTVO

Danas isplata jednokratne pomoći

Danas počinje isplata jednokratne novčane pomoći i to za korisnike materijalnog obezbjeđenja i lične invalidnine, kao i penzionere koji primaju iznos penzije do 222 eura, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Vladinim novim Mjerama podrške građanima i privredi za prvi kvartal 2021. godine opredijeljeno je 7 miliona eura finansijske pomoći ranjivim kategorijama stanovništva.

“Isplata jednokratne pomoći za nezaposlene koji se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje Crne Gore će početi u ponedeljak 22. Februara”, dodali su iz Ministarstva.  

Podsjećamo, novim paketom mjera podrške obezbjeđuje se jednokratna novčana pomoć za preko 100.000 građana Crne Gore.

“Za lica koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje na dan 31. Decembar 2020. godine i dalje su nezaposlena, a koja nemaju pravo na novčanu nadoknadu, opredjeljuje se jednokratna pomoć u iznosu od 100 eura. Podrška za lica koja se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje na dan 31. decembar 2020. godine, koja imaju pravo na novčanu nadoknadu, opredjeljuje se jednokratna pomoć koja predstavlja dopunu iznosa koji redovno primaju, do iznosa od 100 eura”, navodi se u saopštenju.

Takođe, pomoć je opredijeljena i za korisnike materijalnog obezbjeđenja. Opredjeljuje se jednokratna novčana nadoknada u iznosu od 50 eura po porodici sa jednim ili dva člana i 100 eura po porodici sa tri ili više članova.

“Za sve penzionere koji primaju penzije u Crnoj Gori, a čija je vrijednost manja od iznosa minimalne zarade (222 eura), opredjeljuje se 50 eura jednokratne novčane pomoći. Za korisnike prava na lične invalidnine preko Centara za socijalni rad opredjeljuje se 50 eura”, navodi se u saopštenju.

Ukazali su da jedno lice može biti korisnik samo jedne novčane nadoknade, shodno navedenoj klasifikaciji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније