Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

09. 11. 2013. 08:51   >>  09:03 2

INTERES JE INTERES

Ravaneli: Odlazak A2A zavisi od kabla

Kompanija A2A, koja upravlja Eektroprivredom Crne Gore, donijeće odluku hoće li ostati ili otići iz Crne Gore, nakon izgradnje podmorskog kabla, koji bi trebalo da počne sa radom 2017. godine, rekao je generalni direktor italijanske kompanije Renato Ravaneli.

"Nakon izgradnje kabla, Crna Gora će postati tranzitno područje i tada treba da vidimo da li ćemo ulagati ili ne", kazao je Ravaneli italijanskim medijima koji su već počeli sa spekulacijama da bi EPCG umjesto A2A mogle da preuzmu kompanije iz Azije.

A2A je, kako prenosi Dan, u trećem kvartalu imao dobit od 159 miliona eura, za razliku od 178 miliona dobitka u istom periodu prošle godine.

Ravaneli je naveo da je uzrok manjeg profita u trećem tromjesečju niža cjena struje od 16 do 20 odsto.

Država Crna Gora vlasnik je 55 odsto udjela u EPCG, dok A2A ima 43,7 odsto. Ostali akcionari imaju manje od jedan odsto udjela u preduzeću.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније