Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

21. 02. 2013. 21:39   >>  21:38

ZA 2013.

Žabljak: Održana rasprava o Nacrtu budžeta

Iako se zboru građana za raspravu o Nacrtu budžeta Opštine Žabljak za 2013. održanom večeras odazvao manji broj građana primjedbi na predloženi Nacrt budžeta bilo je dosta.

"Kako Opština Žabljak planira prihod od 200 000 eura od prodaje nepokretnosti kada Skupština Opštine nije donijela odluku o prodaji imovine i šta Opština planira da proda", pitao je predlagača Dobrica Šljivančanin.

Šljivančanin je prigovorio i stavci od 616 000 eura koja je predviđena za bruto zarade zaposlenih a što je 150 000 više nego prošle godine i znači li to da Opština planira ili da poveća broj zaposlenih ili da poveća plate?

"Zašto su tekući izdatci blizu dva i po puta veći u odnosu na kapitalni budžet u godini krize", komintarisao je Dušan Zejak.

Zejak je prdložio smanjenje izdataka iz budžeta za političke partije i NVO, smanjenje plata opštinskim funkcionerima, smanjenje troškova za proslavu Dana Opštine i reprezentaciju i sugerisao da se umjesto planirane nabavke putničkog vozila za potrebe Skupštine Opštine Žabljak u budžetu predvide sredstva za nabavku utovarne lopate za zimsko održavanje puteva u Mjesnom centru Njegovuđa.

"Za lokalne puteve predviđeno je nedopustivo malo sredstava 5 000 eura dok su troškovi Opštine za električnu energiju izuzetno visoki 45 000 eura", smatra Milorad Kovačević.

Za neselje Pejov Do koje godinama ima problema sa napajenjem strujom Mališa Krsmanović je tražio nabavku trafostanice.

Ulica "Jakova Ostojića" nema fekalnu i atmosversku kanalizaciju pa u vrijeme kiša građani teško dolaze do Doma zdravlja katao je Mićun Božović a Radan Popović predložio da opština Žabljak budžetom stimuliše rađanje i pruži podršku mladim bračnim parovima.

Zahtjeva je dosta, novca malo. Budžet Opštine Žabljak planiran je na 1 630 000 eura. No građani misle da se boljom i pravednijom raspodjelom tih sredstava može značajno poboljšati kvalitet života u Žabljaku.

Senka Zarubica, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније