Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

24. 02. 2021. 10:07 >> 10:08
7

SUMNJA DA JE SPAJIĆ KORUMPIRAN

Medojević: Kupovinom aviona prekršen zakon

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić grubo je prekršio Zakon o javnim nabavkama, prilikom kupovine dva aviona za 21 miliona dolara, saopštio je predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

Vlada je prošle sedmice odobrila kupovinu dva aviona "embraer 195", koji su prethodno bili u floti Montenegro erlajnza, uzeti na opeartivni lizing od GECAS-a, uz godišnju najamninu od ukupno 3,7 miliona eura.

U Ministarstvu kapitalnih investicija tvrde da nije trebalo raspisivati tender za kupovinu dva aviona za To Montenegro.

"Nevjerovatna je drskost i bezobrazluk ministra za finansije i ministra za kapitalne investicije (Mladena Bojanića) koji tvrde da je Vlada kupila dva aviona, u direktnoj pogodbi bez tendera, u skladu sa zakonom", poručuje Medojević.

Ističe da je Zakon o javnim nabavkama više nego jasan.

"Ministarstvo finansija, kao državni organ, je moralo za kupovinu aviona raspisati javne procedure propisane zakonom o javnim nabavkama", navodi Medojević.

Predsjednik PzP-a je naveo da je Spajić već poznat po ignorisanju ustava i zakona i zaduživanja građana “tajno ali organizovano”.

"Ovakva korupcionaška praksa trošenja novca poreskih obveznika mora biti istražena, kako bi se utvrdilo da li je i koliko sam ministar dobio korupcionaške nadoknade. Uobičajeni procenat za kupovinu aviona je oko 5 odsto. U slučaju kupovine dva aviona radi se o preko milion dolara. To može biti motiv za ove tajne netransparentne prakse koje učestalo koristi ovaj ministar", saopštio je Medojević.

Najavio je da će predložiti da se u okviru Parlamentarne istrage o zaduženju države iz decembra 2020. dopuni i sa istragom o kupovini dva aviona bez tendera.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније