Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

24. 02. 2021. 10:42   >>  10:43 5

SASTANAK SA AmCham

Abazović: Pozivam američke investitore da ulažu u CG

Crna Gora je otvorena za američke investitore i inovativnosti koje oni donose, kazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i pozvao ih da ulažu u Crnu Goru.

Abazović se danas sastao sa predstavnicima Američke privredne komore u Crnoj Gori (AmCham Montenegro), predsjednikom Nikolom Tripkovićem, izvršnim direktorom Markom Miročevićem i menadžerkom za politike Ana-Marijom Kaluđerović.

kako je soapšteno, Abazović je iskazao zadovoljstvo zbog sastanka sa predstavnicima AmCham Montenegro i istakao značaj koje njihovo udruženje ima u unapređivanju poslovnog ambijenta.

"Crna Gora je zemlja sa ogromnim potencijalom i nema sumnje da ćemo u doglednom periodu biti magnet za privlačenje stranih investitora", kazao je potpredsjednik Vlade.

On je naglasio da AmCham i Sjedinjene Američke Države u Vladi Crne Gore i njemu lično imaju pouzdanog partnera.

"Predstavnici Američke privredne komore su iskazali želju za još intenzivnijom i otvorenijom saradnjom sa Vladom Crne Gore. Oni su potpredsjednika Abazovića upoznali sa aktivnostima koje je njihovo poslovno udruženje imalo u prethodnom periodu sa ciljem unapređenja poslovnog ambijenta i privlačenja američkih i drugih investitora u Crnu Goru. Iz AmCham Montengro su istakli da kontinuirano rade na poboljšanju poslovne klime kroz njegovanje partnerskog odnosa sa Vladom Crne Gore, kako bi se privukli novi investitori i podstakao ekonomski i sveukupni razvoj naše države", navodi se u saopštenju Vlade.

Abazović i predstavnici AmCham Montenegro su razgovarali i o Programu „Partnerstvo za bolje poslovno okruženje“ koji je kreiran 2017. godine.

"Oni su se usaglasili da je potrebno aktivno raditi na stvaranju poslovnog ambijenta zasnovanog na vladavini prava, kako bi osnažili sigurnost kapitala i privukli što više renomiranih investitora iz Sjedinjenih Američkih Država i zapadnoevropskih zemalja", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније