Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

01. 03. 2021. 11:32   >>  11:33

MONSTAT

Vrijednost otkupa deset miliona eura

Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva od preduzeća i zemljoradničkih zadruga sa dva i više zaposlena radnika u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je deset miliona eura, pokazuju podaci Monstata.

Od toga je vrijednost prodaje iz sopstvene proizvodnje 3,1 milion eura ili 31,3 odsto, dok je vrijednost otkupa od individualnih poljoprivrednih proizvođača iznosila 6,9 miliona eura ili 68,7 odsto.

Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u četvrtom kvartalu porasla je u odnosu na isti period 2019. godine 18,2 odsto.

“Od toga je zabilježen rast vrijednosti prodaje iz sopstvene proizvodnje poslovnih subjekata 29,8 odsto i rast otkupa poljoprivrednih proizvoda od individualnih proizvođača 13,6 odsto”, navodi se u saopštenju.

U strukturi vrijednosti otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u četvrtom kvartalu, stoka po vrstama i kategorijama učestvuje sa 41,3 odsto, sirovo kravlje mlijeko sa 19,3 odsto, kokošija jaja 11 odsto, svježe voće 7,6 odsto, a svježe povrće 6,7 odsto.

Ostali proizvodi učestvuju sa 6,3 odsto, industrijsko bilje 3,6 odsto, svježa riba 3,1 odsto, prerađevine voća i grožđa 0,7 odsto i grožđe sa 0,4 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније