Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina business ]

02. 03. 2021. 16:51 >> 16:50

PKCG

Tražiće najbolje modele poslovanja

Privredna komora (PKCG) će djelovanje u ovoj godini usmjeriti na traženje najboljih modela poslovanja i unapređenje poslovnog ambijenta, uključujući internacionalizaciju djelovanja njenih članica u cilju sveukupnog ekonomskog napretka Crne Gore.

Na sjednici Skupštine PKCG, na kojoj je usvojen finansijski i izvještaj o radu te privredne asocijacije za prošlu godinu, saopšteno je da je prethodni period bio izazovan i nepredvidiv.

„I pored toga, PKCG je prošlu godinu okončala sa određenim uspjehom, prilagođavajući se novom načinu rada“, navodi se u saopštenju.

Na sjednici je konstatovano da je Komora posvećeno radila na prevazilaženju izazova sa kojima se suočila poslovna zajednica usljed pandemije koronavirusa, u kontinuitetu doprinosivši ublažavanju efekata krize, nesmetanom protoku namirnica, opreme i zaštitnih sredstava preko graničnih prelaza, te kreiranju mjera podrške građanima i privredi.

„Tokom prošle godine su realizovani i brojni međunarodni projekti i kreirani preduslovi da se crnogorska privreda aktivnije uključi u javne pozive u okviru mogućnosti koje pruža NATO zajednica kao naručilac“, rekli su iz PKCG.

Predsjednik Skupštine PKCG, Vojo Banović, istakao je izuzetnu važnost pravovremene imunizacije stanovništva za privredna kretanja tokom ove godine.

On je ocijenio da je neophodno da se intenzivira saradnja i institucionalno partnerstvo PKCG sa novom Vladom, jer je ono u najboljem interesu razvoja crnogorske ekonomije.

Predsjednik PKCG, Vlastimir Golubović, pozvao je na posvećenost u primjeni zdravstvenih procedura u narednim sedmicama, kako bi Crna Gora postala sigurna turistička destinacija uoči glavne sezone.

On je potencirao značaj uloge poslovnih banaka i Investiciono-razvojnog fonda (IRF) u pružanju podrške iscrpljenoj privredi u ovoj godini, kroz brze kreditne linije sa kratkim i jednostavnim procedurama i moratorijumima.

Iz PKCG je saopšteno da je Upravni odbor Komore dan ranije donio odluke o obrazovanju Koordinacionog odbora za kvalitet i imenovanju Savjeta za dodjelu žiga Dobro iz Crne Gore.

„Inicirano je održavanje vanredne sjednice Upravnog odbora, sa posebnim fokusom na intenziviranje komunikacije Komore i Vlade“, dodaje se u saopštenju.

U okviru zaključaka, nakon dva dana uspješnog rada u najvišim organima Komore, Golubović se osvrnuo na prethodni period, ocijenivši da je Komora pratila ekonomska i privredna kretanja, ne dopuštajući da zdravstvena i ekonomska kriza iznenadi.

„Istovremeno, reagovali smo prema privredi u svakoj prilici posredstvom naših institucionalnih partnera, ali i direktno i samostalno. PKCG riječju bdi nad potrebama i interesima naše ekonomije i svakog privrednika. I koliko god bile teške poslovne prilike nećemo odustati od tog pristupa“, zaključio je Golubović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније