Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 03. 2021. 13:37   >>  19:48 31

UNIPROM

Pejović potvrdio otpuštanje 600 radnika KAP-a

Vlasnik kompanije Uniprom KAP i Veselin Pejović, kao što je juče najavljeno, naložio je otpuštanje je 600 radnika, koji, kako je saopšteno iz te kompanije, imaju pravo na otpremninu.

“Kompanija Uniprom KAP i njen vlasnik Veselin Pejović poslali su službenom poštom stečajnom upravniku Nebojši Dožiću dopis u kojem su potvrdili ono što je juče i najavljeno, a vezano za prekid radnog odnosa za 600 radnika u KAP-u koji inače imaju pravo na otpremninu”, saopšteno je iz Uniproma.

Iz te kompanije navode da su neistine da Uniprom duguje porez državi, te da su na bijeloj listi poreskih obveznika.

“Podsjećamo javnost da je prije dolaska Uniproma prosječna plata je bila 472 eura, a nakon preuzimanja  prosječna plata je danas 792 eura. Ukupno neto zarada isplaćeno u periodu od 19. jula 2014. godine zaključno sa januarom 2021. godine iznosi 28.320.108,06 eura. Porezi  i doprinosi plaćeni za ovaj vremenski period su 9.269.171.80 eura”, navodi se u saopštenju.

Do sada su, kako navode, u razvoj KAP-a, uprkos padu cijene aluminijuma na berzi,  uložili preko 100miliona eura, a imovinu su iz korišćenja prevodili u pravo svojine pet godina.

“U zadnje dvije godine bila je velika kriza u metalskoj industriji, četiri kombinata aluminijuma u Evropi su zatvorena a jedan od njih je i kombinat u Mostaru”, navodi se u saopštenju.

Sa novim fabrikama koje je Uniprom napravio, godišnji izvoz bi trebalo da bude u zavisnosti od aluminijuma na berzi između 200 i 250 miliona dolara, zaključili su iz te kompanije.

Пратите нас на

Коментари31

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније