Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 03. 2021. 15:41   >>  15:41 1

PERIŠIĆ TVRDI

"KAP poštuje sve propise"

Kombinat aluminijuma u stečaju obratio se Upravi za inspekcijske poslove i Zaštitniku ljudskih prava i sloboda, zahtjevom da dođu u KAP i utvrde stvarne činjenice povodom tvrdnji trojice bivših radnika o navodnoj ugroženosti zaposlenih, kazao je za TVCG stečajni upravnik Veselin Perišić.

U zahtjevima se navodi da Komisija za praćenje postupka privatizacije nije nadležna za pitanje položaja radnika, te da nadležne državne institucije treba da utvrde stvarno stanje, kako ne bi bilo posljedica koje bi podrazumijevale otpuštanje velikog broja radnika i ugrožavanje njihove egzistencije, kao i štetnih posljedica po samo privredno društvo koje, kako kažu, u ovom trenutku ima ogroman značaj za crnogorsku ekonomiju.

U dokumentu, koji potpisuje stečajni upravnik KAP-a Veselin Perišić, istaknuto je i da KAP poštuje sve propise, uključujući i zakon o stečaju, te da radnici ostvaruju značajno veća prava nego što im to taj propis obezbjeđuje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније