Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

13. 03. 2021. 11:42 >> 11:42
11

LIJEŠEVIĆ

Ne praviti greške drugu sezonu zaredom

U redovnim okolnostima, mart je mjesec kada su sve pripreme za turističku sezonu u Budvi pri kraju, i kada ugostitelji i turistički radnici spremno iščekuju najavljene goste. Kad je riječ o predstojećoj sezoni, direktorica TO Budva Maja Liješević kaže da se već sada moraju stvoriti preduslovi, kako se ne bi ponovili propusti od prethodne godine.


"Prošle godine kada je kompletna turistička privreda bila spremna, i kada se povinovala svim zahtjevima zdravstvene struke, zakazali smo kao turistička destinacija kada je u pitanju otvaranje granica prema, prije svega, našim tradicionalnim emitivnim tržištima – regionu i ruskom govornom području, naravno, ne zapostavljajući i ne zaboravljajući zapadnoevropsko tržište", rekla je Liješević za Mediabiro.

Podsjeća da turistima nije bilo dozvoljeno da uđu jer su granice bile zatvorene usred sezone.

"Nasuprot tome, naši su susjedi vrlo dobro iskoristili tu priliku, pa ni u Hrvatskoj, koja je članica EU, ni u Albaniji, nije zabilježen toliki pad kao kod nas“, rekla je ona.

Da bi se takva situacija preduprijedila, kako je dodala, potrebno je već sada raditi na bilateralnim odnosima sa nacionalnog nivoa i to sa zemljama koje su nam najvažnije u ovom momentu, od kojih možemo da očekujemo određenu vrstu oporavka kada je turistički promet u pitanju.

"Do 1. aprila treba da imamo definisane ključne stvari kako bismo mogli da dalje razvijamo promociju, aktivnosti i sve ono što prati privredu. Složićete se, na našu zemlju, turizam najviše djeluje u ekonomskom smislu. Stoga, kao zemlja, a posebno mi kao grad koji najviše doprinosi ekonomiji naše države, ne bismo smjeli dozvoliti da već drugu godinu zaredom imamo neke pogrešne poteze. Zapravo, prošla godina pokazuje da se vrlo brzo i fleksibilno možemo preusmijeriti i uraditi ono što je do svih nas da bi sezona bila uspješna“, istakla je direktorica lokalne TO.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније