Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 03. 2021. 13:34 >> 13:34

ĐURAŠKOVIĆ

Hitno formirati Garantni fond Prijestonice

SDP poziva Prijestonicu Cetinje da hitno inicira formiranje Garantnog fonda Prijestonice koji bi se u narednom periodu prioritetno bavio zapošljavanjem građana Cetinja, kroz otvaranje novih radnih mjesta na bazi realnih i održivih biznis projekata, saopštio je šef kluba odbornika SDP u Skupštini Prijestonice, Nikola Đurašković.

On je istakao da u uslovima korona krize sa vrlo teškom socio-ekonomskom situacijom formiranje Garantnog fonda posebno dobija na značaju.

"Garantni fond Prijestonice mora biti oslonac svima koji žele da pokrenu i unaprijede svoj biznis i uvjereni smo da se uz partnerstvo Prijestonice, privrednog, NVO sektora i svih zainteresovanih, ali i uz transparentno trošenje novca iz budžeta i velike uštede na svim nivoima javne potrošnje, stvaraju uslovi za finansiranje novih radnih mjesta, kao i za privlačenje investicija i održivo valorizovanje resursa Prijestonice", navodi Đurašković.

Garantni fond bi, kako kaže, podržavao nove biznis ideje ali i bio podrška unaprijeđenju poslovanja postojećih mikro, malih i srednjih preduzeća, a posebno bi se bavio obezbjeđivanjem kolaterala za dobre biznis ideje naših sugrađana za potrebe apliciranja kod IRF-a i drugih finansijskih institucija.

"Poseban program podrške odnosio bi se na mlade visokoškolce, lica sa invaliditetom i majke sa troje i više djece.Puno utemeljenje za formiranje Garantnog fonda ima u Zakonu o Prijestonici čiji je osnovni smisao otvaranje novih radnih mjesta", poručio je on.

Ukoliko lokalna uprava ne prihvati inicijativu SDP će, kako kažu, inicirati donošenje skupštinske odluke o formiranju Garantnog fonda Prijestonice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније