Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dnevne novine ]

26. 03. 2021. 06:36 >> 06:36
3

DELEGACIJA EU

Pomno pratimo dešavanja u Montenegroerlajnzu

Šefica delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa, za razliku od crnogorskih institucija, uredno je odgovorila na dopis radnicima Montenegro Airlinesa, koji već šest mjeseci ne primaju plate i nalaze se na rubu egzistencije, pišu Dnevne novine.

Međutim, u odgovoru Popa je naglasila da je kompanija u postupku stečeja, što je kod predstavnika radnika Montenegro Airlinesa izazvalo sumnju da je neko pogrešne informacije dao delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori s obzirom da stečajni postupak nije ni pokrenut u nekadašnjoj nacionalnoj avio-kompaniji.

Kako je navela u odgovoru radnicima Popa, iskreno se nada da će sva otvorena pitanja biti riješena na prijateljski način.

“Pratimo vrlo pomno najnovija dešavanja u vezi sa nacionalnim prevoznikom, koji je trenutno u postupku stečaja. Shvatamo da i avio-kompanija i Vlada ulažu napore da se riješi problem neizmirenih dugovanja koje je kompanija akumulirala proteklih godina. U prošlosti su relevantne službe EU pružale tehničku ekspertizu, kako bi nacionalni avio-prevoznici funkcionisali u skladu sa pravilima EU. Međutim, u konkretnom slučaju stečajnog postupka odgovornost je nadležne izvršne i sudske vlasti za upravljanje slučajem”, naglasila je Popa.

Predstavnik radnika Montenegro Airlinesa Miljan Perović za Dnevne novine kaže da ga raduje posvećenost delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, koja nije ostala nijema na probleme u kojima su se zaposleni našli.

Takođe, Perović je odgovorio Popi na dopis, objašnjavajući da stečaj nije uveden.

“Prvenstveno hvala na podršci koja nam mnogo u ovom trenutku znači, ali moram da vam pojasnim da Vlada nije započela postupak stečaja, što i uzrokuje najveći dio problema radnicima Montenegro Airlinesa”, odgovorio je Perović

On dodaje da je stanje u Montenegro Airlinesu samo “zamrznuto” te da zaposleni, koji su i dalje pod ugovorom, od septembra 2020. godine nemaju primanja.

“Bili bismo zahvalni ako ovo možete naglasiti predstavnicima Vlade, kako bi, kako ste i vi to u pismu istakli, neriješena pitanja riješili na prijateljski način, na obostranu korist”.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније