Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina ]

30. 03. 2021. 16:53   >>  16:52

CBCG

Produžen moratorijum na kredite

Savjet Centralne banke (CBCG) usvojio je danas izmjenu i dopunu Odluke o privremenim mjerama za ublažavanje negativnih uticaja epidemije zarazne bolesti Covid-19 na finansijski sistem.

Iz CBCG je saopšteno da se prva izmjena Odluke odnosi na produženje trajanja moratorijuma na otplatu kredita za one korisnike kojima je u periodu od 31. marta prošle godine ili kasnije prestao radni odnos kao posljedica negativnog uticaja epidemije zarazne bolesti Covid-19, i to do 31. decembra tekuće godine.

„Usvojena je i izmjena kojom se proširuje spisak prioritetnih djelatnosti u smislu Odluke, odnosno obuhvat korisnika kredita koji imaju pravo na ranije usvojene mjere CBCG, u šta spadaju moratorijum, odobravanje i restrukturiranje kredita uz preferencijalni regulatorni tretman“, rekli su iz CBCG.

Na pomenuti spisak je, kako se dodaje, uključena djelatnost prijema i otpreme putnika i autobusa u drumskom saobraćaju, pod šifrom 5221: Uslužne djelatnosti u kopnenom saobraćaju.

„Savjet je razmatrao i druga pitanja iz svoje nadležnosti“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније