Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Autor: RTCG Portal ]

31. 03. 2021. 09:05   >>  19:37 11

RADOVE PRIVODE KRAJU

Na jesen prva dionica autoputa

Na osnovu dosadašnje dinamike i činjenice da je na autoputu urađeno 95 odsto radova, prva dionica od Smokovca do Mateševa bi mogla biti u potpunosti završena na jesen, odnosno do kraja godine, rekao je zamjenik šefa nadzora Jovan Ivanović.

On je u Jutarnjem programu TVCG rekao da je završeno asfaltiranje prvog sloja na obje trake mosta Moračica, a narednih dana predstoji završni sloj visokokvalitetnog asfalta.

"Završeni su radovi na opremanju mosta, kao što su zaštitne ograde, pješačke ograde, vjetrobrani. Trenutno se izvode radovi na instalacijama slabe i jake struje, rasvjete, saobraćajne signalizacije. Tako da su radovi u završnoj fazi", rekao je Ivanović.

Radovi na petlji Smokovac, kako je rekao, trebalo bi da budu završeni do početka ljeta.

U građevinskom smislu, kako je rekao, na trasi autoputa su završeni svi objekti - 32 tunela, 20-ak mostova, petlje, ostali objekti na trasi.

"Izvode se završni radovi, kao što su elektromašinske instalacije, hidrotehničke, protiv-požarne instalacije u tunelacije, ventilacije, rasvjeta. To su praktično radovi na opremanju autoputa", kazao je Ivanović.

Na dijelu otvorene trase, kako je istakao, na prvih 20-ak radova završeni su građevinski radovi i oba sloja asfalta: "Tako da u ovom trenutku imamo preko 30-ak kilometara odrađene dionice asfalta, uključujući desetak tunela i mostova".

Na sjevernom dijelu trase, zbog vremenskih uslova, pojašnjava Ivanović, nijesu završeni svi građevinski radovi koji bi uskoro trebalo da budu privedeni kraju.

"Na autoputu je angažovano oko 1.000 radnika", rekao je Ivanović.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније