Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

31. 03. 2021. 10:14 >> 10:15

TIMONIJE I RAIČKOVIĆ

Povezati poslovnu zajednicu Francuske i Crne Gore

Potencijali za saradnju sa Francuskom nijesu iskorišćeni u dovoljnoj mjeri, tako da treba raditi na povezivanju francuske poslovne zajednice i kompanija sa partnerima iz Crne Gore, saopšteno je na sastanku predsjednika Asocijacije menadžera Crne Gore Budimira Raičkovića sa ambasadorom Francuske u Crnoj Gori Kristijanom Timonijeom.

Predstavnici AMM-a su upoznali ambasadora Francuske sa aktivnostima Asocijacije, posebno onima koje su usmjerene ka unapređenju liderskih znanja i vještina, snaženjem uloge žena u poslovnom i društvenom životu Crne Gore, digitalnoj transformaciji, kao i ulogom koju Asocijacija menadžera ima u Crnoj Gori ali i regionu kroz Asocijaciju menadžera Jugoistočne Evrope i Evropsku konfederaciju menadžera CEC.

“Pozitivno je ocijenio djelovanje AMM-a, i u daljem toku susreta upoznao sagovonike o planovima ambasade, kada je u pitanju unapređenje poslovne saradnje između Francuske i Crne Gore. Takođe, ambasador je upoznao domaćine sa mogućnostima koje pruža snažnija saradnja sa francuskim obrazovnim i edukativnim institucijama, kao i mogućnosti na polju inovacija i ICT sektora”, navodo se u saopštenju.

Ambasador Francuske je upoznat sa inicijativom AMM-a za formiranje Diplomatsko poslovnog foruma, kao i stavovima Asocijacije vezano za depolitizaciju i profesionalizaciju.

“Zajednički su konstatovane naglašene mogućnosti saradnje i to da potencijali nisu iskorišćeni u dovoljnoj mjeri, na čemu će se raditi u narednom periodu, sa akcentom na povezivanju francuske poslovne zajednice i kompanija sa partnerima iz Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније