Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina ]

31. 03. 2021. 15:01 >> 15:02

SKUPŠTINA AKCIONARA

Donijeli odluku o isplati dividende akcionarima Telekoma

Skupština akcionara Crnogorskog Telekoma donijela je odluku o isplati dijela zadržane dobiti, čime je odobrena dodatna isplata dividende od ukupno 1,9 miliona eura, odnosno četiri centa po akciji.

„Skupština akcionara je na vanrednoj sjednici donijela odluka o isplati dijela zadržane dobiti, što je bilo predviđeno odlukom o raspodjeli dobiti redovne Skupštine akcionara, održane 23. septembra. Time je odobrena dodatna isplata 1,9 miliona EUR na ime dividende“, navodi se u saopštenju Telekoma.

Kompanija je, kako su objasnili, u cilju usklađivanja organizacije sa novim Zakonom o privrednim društvima, promijenila Statut.

Razriješen je prethodni Odbora direktora i imenovan novi, u kojem će u naredne dvije godine biti Siniša Đuranović, Daniel Daub, Marc Stehle, Christoph Schoen i Tripko Krgović.

„Crnogorski Telekom je u prošloj godini, uprkos brojnim izazovima uslovljenim pandemijom, uspio da ostane tržišni lider u ukupnom broju postpejd korisnika i u biznis i rezidencijalnom segmentu, istovremeno učvrstivši poziciju lidera u segmentu mobilnog interneta“, kazali su predstavnici kompanije.

Oni su dodali da je Telekom značajan dio aktivnosti posvetio unapređenju zadovoljstva korisnika.

„Istraživanje zadovoljstva korisnika, koje se kontinuirano realizuje u cijelom Deutsche Telekomu, korištenjem istog seta parametara i kriterijuma u svim kompanijama unutar grupe, pokazalo je da su korisnici Crnogorskog Telekoma posebno zadovoljni fiksnim uslugama, naročito brzinom interneta“, naveli su iz kompanije.

Istraživanje je, kako su dodali, pokazalo zadovoljstvo stabilnošću i brzinom mobilnog interneta, a korisnici su imali i snažniji osjećaj da se vodi računa o njihovim potrebama.

„Iako je epidemija koronavirusa imala snažan negativan uticaj na poslovanje kompanije, Telekom je uspio da zadrži stabilne prihode od fiksnog interneta i Extra TV-a, poveća rezidencijalne postpejd prihode, ali i da smanji operativne troškove“, rekli su iz kompanije.

Iz Telekoma su podsjetili da je ovo drugi put u prvom kvartalu ove godine da sa investitorima i akcionarima razgovaraju o poslovanju kompanije.

„U februaru smo uspješno organizovali Dan sa investitorima i na taj način započeli dobru korporativnu praksu promovisanja transparentnosti u poslovanju, a na ovoj vanrednoj Skupštini donijeli smo odluku o raspodjeli dijela preostale dobiti iz 2019, kao što smo i najavili da ćemo uraditi“, saopštili su iz Telekoma.

Izvršna direktorica Telekoma, Dina Cibulskaja, objasnila je da se na tim događajima, kroz predstavljanje relevantnih informacija i odgovaranjem na pitanja i interesovanja, pokazuje odgovornost prema investitorima i partnerima i gradi povjerenje neophodno za uspješno poslovanje kompanije.

Iz Telekoma su dodali da, uprkos veoma konkurentnom telekomunikacionom tržištu u Crnoj Gori, godinama ostaju jedini telekomunikacioni operator čije se akcije nalaze na berzi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније