Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Autor: RTCG Portal ]

01. 04. 2021. 09:42 >> 12:00
1

UOČI SEZONE

Miketić: Veliko interesovanje za letove ka Crnoj Gori

Portparolka Aerodroma Crne Gore Marina Miketić saopštila je da u susret ljetnjoj turističkoj sezoni imaju veliko interesovanje aviokompanije, koje rezervišu slotove, odnosno termine slijetanja za slučaj popuštanja korona krize.


To, kako je objasnila u Jutarnjem programu TVCG, znači i da postoji mogućnost da neke od najavljenih destinacija budu otkazane, ili da ne budu realizovane.

"Dobili smo jako puno najava, za Podgoricu više od 20, za Tivat čak preko 30 destinacija. To je jako velika cifra, ali postoji mogućnost da neke od tih destinacija budu otkazane ili da ne budu u najavljenom obimu", pojasnila je Miketić.

Aviokompanije, kako je kazala, rezervišu slotove, odnosno termine slijetanja za slučaj da se kriza smanji i da promet putnika bude laksi.

"Ali to ne znači da će biti u tom obimu, ali nas hrabri da će se stvari mijenjati na bolje", kazala je Miketić.

Ona je saopštila da za prva tri mjeseca ove godine bilježe pad broja putnika za 50 odsto, ali i da toj razlici doprinosi rekordni prošlogodišnji januar, na osnovu kojeg su projektovali dobru prošlu godinu koju je poremetio kovid.

Kad je riječ o liniji Luksemburg-Podgorica-Luksemburg ona će, kaže Miketić, biti aktivna ponedjeljkom i četvrtkom.

"Linija je važna i za naše iseljenike koji tamo žive, ali i ljude odavde da se povežu sa Zapadnom Evropom", rekla je Miketić, i najavila letove Lufthanse iz Tivta za Minhen i Frankfurt 22. i 23. maja.

Govoreći o liniji Zagreb-Podgorica-Zagreb, niskotarifnog Rajanera, Miketić kaže da još nijesu dobili zvaničnu potvrdu od Rajanera.

"Danas se saobraća sa Beogradom, Istanbulom, Bečom, uskoro će sa Cirihom, Kijevom...stvari se polako pomjeraju sa mrtve tačke", istakla je Miketić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније