Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

02. 04. 2021. 15:00   >>  15:02

ZA 2020.

Izabrani laureati za nagrade PKCG

Kompanije Okov, Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES), Jugopetrol, NLB banka i Amplitudo, kao i izvršni direktor pljevaljskog Rudnika uglja, Slavoljub Popadić, laureati su za nagradu Privredne komore (PKCG) za prošlu godinu.

Odbor za dodjelu nagrada PKCG odlučio je da laureati za nagradu za uspješno poslovanje budu kompanije Okov i CGES, za društvenu odgovornost NLB banka i Jugopetrol, za inovativnost Amplitudo, a za unapređenje menadžmenta izvršni direktor Rudnika uglja, Slavoljub Popadić.

Odborom je predsjedavao profesor Ekonomskog fakulteta Milan Lakićević, a članovi su potpredsjednica PKCG, Nina Drakić, izvršni direktor kompanije Mercator-CG, Ivan Karadžić, izvršna direktorica Hotelske grupe Budvanska rivijera, Katarina Kaženegra, samostalna savjetnica u Sektoru za ljudske resurse Uprave prihoda, Biljana Jelić, osnivač i izvršni direktor Stadiona, Vojin Žugić i predsjednik Odbora direktora Financial Solutions, Milorad Katnić.

Nagrade će biti uručene na svečanosti povodom Dana PKCG, 21. aprila.

Iz PKCG su saopštili da se kompanija Okov snažno razvija na domaćem i stranom tržištu, a da je u Crnoj Gori proširila prostorne kapacitete i asortiman ponude, unaprijedila poslovanje putem web platforme i povećala broj zaposlenih.

Na međunarodnom tržištu Okov je proširio poslovanje otvaranjem tržnih centara na Novom Beogradu i u Čačku.

@CGES je u prošloj godini, i pored značajnih epidemioloških, ekonomskih i finansijskih izazova, ostvario značajan rast u svim sferama poslovanja i najbolje rezultate od osnivanja“, navodi se u saopštenju PKCG.

Preliminarni izvještaji CGES-a, kako su dodali, pokazuju da je dobit kompanije u prošloj godini iznosila 12,4 miliona eura, a prihod 51,6 miliona.

NLB banka je aktivno angažovana na stvaranju boljih opštih uslova u zajednici, odnosno pospješivanju obrazovanja, kulture, kvaliteta života, infrastrukture i sporta. Banka ohrabruje zaposlene da se uključuju u dobrotvorne projekte i partner je u aktivnostima lokalne zajednice kroz donacije i sponzorstva.

“Njihov program Okvir pomoći za dodjelu besplatne reklamne kampanje mikro i malim preduzećima u cilju prevazilaženja problema u poslovanju imao je višestruke koristi za društvo tokom pandemije. U realizaciju programa NLB i njihovih partnera plasirano je ukupno 90 hiljada EUR”, navodi se u saopštenju PKCG.

Oni su kazali i da Jugopetrol kroz različite društveno odgovorne aktivnosti doprinosi boljim uslovima života, razvija i njeguje solidarnost, pomaže unapređenje kulture, sporta i zdravstvenog sistema.

“Finansijski su podržali organizovanje Eko odbojke sa učešćem više od 700 djece, donirali Nacionalnom koordinacionom tijelu 40 hiljada EUR za potrebe nabavke respiratora, pomagali socijalno ugrožene porodice i rad Crvenog krsta, obezbjedili pakete humanitarne pomoći u vrijednosti 20 hiljada EUR, poklone mališanima u Institutu za bolesti djece, neophodna sredstva za online praćenje nastave u Dječjem domu Mladost, doprinijeli uređenju Rimskog trga u Podgorici i stipendirali studente master studija u Grčkoj”, rekli su iz PKCG.

Kompanija Amplitudo razvila je inovativnu platformu Uči doma u rekordnom roku kao odgovor na potrebe obrazovanja u uslovima pandemije. Dio je liderske grupe koja će u naredne tri godine raditi na razvoju akceleratora za konkurentnost i inovacije u organizaciji Svjetskog ekonomskog foruma.

Popadić je uspješan rukovodilac i biznis lider sa preko 30 godina iskustva u razvoju i vođenju velikih kompanija. Radio je na različitim razvojnim i izvšnim funkcijama u industriji telekomunikacija, infomacionih tehnologija i rudarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније