Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis ]

04. 04. 2021. 09:54 >> 09:54
5

PODACI EPCG

Građani i firme za struju duguju 182 miliona

Građani i firme dugovali su krajem februara gotovo 182 miliona eura za utrošenu električnu energiju.


Iz Elektroprivrede (EPCG) su Vijestima kazali da je ukupan dug uvećan u odnosu na kraj prošle godine, kada je iznosio skoro 177 miliona eura.

Iz Službe za korporativno upravljanje precizirali su da su krajem februara domaćinstva dugovala 123,49 miliona eura, što je skoro 2,5 miliona više u odnosu na kraj prošle godine, kada su građani bili u minusu od 121,08 miliona.

Dug ostalih potrošača iznosio je 58,48 miliona eura, nepuna tri miliona više u odnosu na kraj prošle godine.

Iz EPCG su naveli da 50 odsto kupaca iz kategorije domaćinstva, odnosno njih oko 200 hiljada, redovno izmiruje obaveze po osnovu utrošene električne energije i ostvaruju popust na stavku aktivna električna energija.

Proporcionalno broju potrošača, u kategoriji domaćinstava najveći dužnici za utrošenu električnu energiju su Bjelopoljci, a najredovnije platiše su Pljevljaci.

Iz EPCG su saopštili da prosječan dug po potrošaču u Bijelom Polju iznosi 657,59 eura, dok je u Pljevljima skoro sedam puta manji i iznosi 99,36 eura po potrošaču.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније