Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dan ]

07. 04. 2021. 06:50   >>  06:51

DAMJANOVIĆ

Hitno odblokirati 30 miliona od e-komerca

Pitanje blokade 30 miliona eura od strane Specijalnog državnog tužilaštva u okviru istrage o poslovanju Atlas banke i uslugama e-komerca jedno je od prioritetnih sa kojima sam se susreo i zahtijeva hitno rješavanje, kazao je u intervjuu za Dan vršilac dužnosti direktora Uprave prihoda (UP) Aleksandar Damjanović.

Istakao je da se postojećim zakonskim okvirom može oporezivati nelegalno stečena imovina, ali da se ipak nada novom zakonu o oporezivanju nelegalne imovine, kojim će se višestruko povećati poreske stope po tom osnovu.

Govoreći o 30 miliona eura, koje je Specijalno državno tužilaštvo blokiralo u aferi "Atlas", Damjanović kaže da je to pitanje jedno od prioritetnih sa kojim se sreo i koje zahtijeva hitno rješavanje.

"S jedne strane, imamo završen cjelokupan postupak unutar, tada Poreske uprave, sada UP, u smislu evidentiranja i naplate ovog iznosa novca, a, s druge strane, privremenu mjeru donesenu u postupku koji se, u tom javnosti dobro poznatom slučaju, vodi u tužilaštvu. Već sam imao sastanak sa specijalnim državnim tužiocem Milivojem Katnićem u pravcu rješavanja ovog pitanja. Očekujem da se to pitanje brzo riješi, prije svega jer se radi o interesu države. Trenutna posljedica je da ta sredstva još uvijek nijesu prihod državnog budžeta jer su 'zarobljena' na prelaznom računu kod suda, dok se bi lansno vode kao novi poreski dug, čime je postojeći poreski dug uvećan za nešto više od 30 miliona eura", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније