Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

07. 04. 2021. 18:10   >>  18:16 5

PISAO KRIVOKAPIĆU

Makron: Crnoj Gori podrška od 50 miliona

Francuska agencija za razvoj (ADF) će, u okviru strategije za Zapadni Balkan, u 2021. započeti aktivnosti u Crnoj Gori projektom od 50 miliona eura, kako bi podržala finansiranje malih i srednjih preduzeća i opština, u skladu sa ciljevima održivog razvoja, rekao je predsjednik Francuske Emanuel Makron.

Kako navode, Makron je uputio pismo premijeru Zdravku Krivokapiću u kojem mu je poželio najsrdačnije želje za uspješno obavljanje dužnosti predsjednika Vlade, nakon, kako navodi, jedinstvenog načina smjene vlasti.

"Budite uvjereni da je Francuska uz vas u situaciji kada se vaša zemlja suočava sa izazovima, pandemijom, ali i sa izazovima jačanja vladavine prava, ekonomskog i društvenog razvoja", istakao je Makron.

Makron je istakao da u potpunosti podržava evropsku perspektivu Crne Gore i zemalja Zapadnog Balkana.

"Možete računati na podršku Francuske tokom sprovođenja neophodnih reformi. Kao što znate, naša ambasada i francuska ekspertkinja, koja je na raspolaganju vašoj Vladi, angažovani su u Podgorici s tim ciljem. Pored njih se i operativna služba, Francuska eskpertiza, može koristiti, naročito u okviru evropskih projekata. Ona se već koristi za potrebe jednog projekta podrške za pravosuđe i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, za koji se nadam da će biti mogućnosti da se implementira", dodao je Makron.

Makron je kazao da želi da bilateralni odnosi Francuske i Crne Gore i ubuduće jačaju.

"Predstojeća posjeta crnogorskog ministra vanjskih poslova Parizu će tome i doprinijeti. Kao što ste i predložili, bilo bi mi drago da o ovim različitim temama sa Vama porazgovaram putem video ili telefonskog poziva", zaključio je Makron.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније