Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

09. 04. 2021. 08:50 >> 08:51

KREDITI U ŠVAJCARSKIM FRANCIMA

Saslušanje Žugića naredne sedmice

Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet tražio je da se naredne sedmice organizuje konsultativno saslušanje guvernera Centralne banke (CBCG), Radoja Žugića o konverziji kredita iz švajcarskih franaka u eure.

Predsjednik Odbora Vladimir Joković, kazao je da raspravu o tome treba organizovati što prije, jer narednih sedmica slijede odbori na kojima će se raspravljati o završnom računu budžeta za 2019. i predlogu ovogodišnjeg budžeta, pišu Dnevne novine.

“Na sjednicu bi bili pozvani guverner CBCG i predstavnici klijenata banaka. U komunikaciji sa CBCG i advokatom Dragomirom Ćalasanom ćemo dogovoriti tačan datum sjednice, ali bi najbolje bilo da se organizuje naredne nedjelje”, rekao je Joković.

Inicijativu za konsultativno saslušanje prihvatila je većina članova Odbora.

Kredite u švajcarskim francima u Crnoj Gori je podiglo 270 građana. Oni su prije osam godina tužili Hipo Alpe Adria banku, sadašnju Addiko, zbog ugovora o valutnoj klauzuli.

Ćalasan je naveo u dopisu upućenom Skupštini da je Žugić bio zadužen da preporuči bankama kako da postupaju, nakon presuda klijentima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније