Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 04. 2021. 09:39 >> 09:40
4

REAGOVAO KALUĐEROVIĆ

"Plasirane neistine me neće pokolebati"

Predsjednik Odbora direktora IRF-a Velizar Kaluđerović reagovao je povodom teksta Pobjede, koji je juče objavljen i na Portalu RTCG, pod naslovom "Radović uštedjela 120 hiljada eura". Navodi da ga neistine koje su plasirane neće pokolebati u naporima koje ulaže na razobličavanju svega nezakonitog i po društvo štetnog, kao ni u dosljednoj i bezrezervnoj podršci IRF-a ekonomske politike Vlade Crne Gore.


Kaluđerović kaže da ga ne iznenađuje to što se godinama ignorisala činjenicu da je bivše rukovodstvo IRF-a kao tajne čuvalo podatke u vezi sa kreditima iz Abu Dabi fonda, zbog čega će za državu nastupiti šteta od nekoliko desetina miliona dolara.

Takođe ga, kaže, ne iznenađuje što nije komentarisana činjenica da je lice iz afere Snimak istovremeno bilo i predsjednik Odbora direktora i izvršni direktor IRF-a "i sa takve pozicije obezbjeđivalo višemilionske kredite pod najpovoljnijim uslovima za širu porodicu braće Đukanović i njihove miljenike".

Krupna je, kaže, neistina podatak o visini njegovih mjesečnih primanja. Tvrdi da ona nijesu 3.000 eura, već onoliko koliko je propisano aktima IRF-a koja je usvojilo prethodno rukovodstvo.

"Saglasno tome, predsjednik Odbora direktora prima naknadu u visini prosječne zarade na nivou IRF-a, što iznosi 1075 eura. Takođe, od kada sam imenovan za predsjednika Odbora direktora IRF-a, ne primam nikakvu naknadu iz Demokratske Crne Gore", rekao je Kaluđerović u reagovanju.

Uzalud je, kaže, i žal što su skinuli oznaku tajnosti sa skandaloznih kreditnih aranžmana iz Abu Dabi fonda i na taj način omogućili nadležnim državnim organima da procesuiraju odgovorna lica zbog ogromne štete koju su nanijeli državi i svim građanima Crne Gore.

"IRF će kao svoje prioritete imati podršku mikro, malim i srednjim preduzećima, za razliku od politike poraženog režima koji je svojim miljenicima preko IRF-a dodjeljivao višemilionske kredite, često i u više navrata", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније