Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 04. 2021. 19:28   >>  19:29

NVO "UGOSTITELJI CG"

"Dijalog počeo, konkretni rezultati tek slijede"

Raduje nas činjenica da će subvencije na zarade biti produžene, ali i da će se preispitati i olakšati uslovi po kojima poslodavci ostvaruju pravo na subvencije, saopštila je NVO "Ugostitelji Crne Gore".

Kako navode, "Ugostitelji Crne Gore" pozdravljaju početak dijaloga sa Vladom u vezi sa ključnim problemima sa kojima se suočava sektor ugostiteljstva.

"Iako se sektor ugostiteljstva više od godinu suočava sa brojnim problemima, zbog čega su mnogi na rubu egzistencije, spremni smo da zajedno sa Vladom radimo na pripremi ljetnje turističke sezone od koje su očekivanja svih nas velika", navode u saopštenju.

Ističu da se u ugostiteljskim objektima posljednje dvije sedmice mahom poštuju epidemiološke mjere.

"Zato smo ohrabreni najavom da se razmatra mogućnost produženja radnog vremena ugostiteljskim objektima", dodaju u saopštenju.

U dijalogu sa predstavnicima Vlade, kako navode, konstatovano je poboljšanje epidemiološke situacije u zemlji.

"Značajan doprinos dali su i zaposleni u sektoru ugostiteljstva nakon što ih je Ministarstvo ekonomskog razvoja uvrstilo u prioritetnu grupu za vakcinaciju", piše u saopštenju.

NVO "Ugostitelji Crne Gore" još jednom poziva svoje članove da, u što kraćem roku, dostave spisak zaposlenih Ministarstvu ekonomskog razvoja putem e-maila prijave@mek.gov.me kako bi se proces vakcinacije nastavio.

"Ovim činom zajedno šaljemo pozitivnu sliku svim domaćim i inostranim posjetiocima da je Crna Gore spremna da dočeka turiste ove sezone", navode u saopštenju.

Današnjem sastanku, pored predstavnika turističke privrede, prisustvovao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, državna sekretarka za turizam Ivana Đurović, i državni sekretar u ministarstvu zdravlja Borko Bajić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније