Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

13. 04. 2021. 15:37 >> 15:37
2

MEDOJEVIĆ

Bez promjene ekonomske paradigme nema napretka

Bez promjene ekonomske paradigme nema ekonomskog napretka i prosperiteta naših ljudi, kazao je lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

"Finansijsko restruktuiranje duga se može obaviti samo u kontekstu kompleksnog razvojnog plana. Ideja o Crnoj Gori kao državi zelene energije i odgovorne države prema klimatskim promjenama i održivom razvoju može biti realan osnov za privlačenje stranih investicija, dobijanje povoljnih aranžmana za projektno finansiranje, grantova i kredita za refinansiranje dugova", kazao je Medojević.

On smatra da će otvaranje pitanja re-finansiranja Kineskog kredita sa Evropskom Komisijom produbiti nepovjerenje kod Kineskih kreditora sa jedne strane, a da će, kako je kazao, javno priznanje finansijske slabosti prinuditi rejting Agencije da umanje (već umanjeni) kreditni rejting sa drugestrane.

"Ukratko, traženje pomoći na ovaj način nije dobro. Bez promjene ekonomske paradigme, reindustrijalizacije zemlje i ozdravljenja javnih finansija i reforme javne uprave nema dobrih rešenja za popravljanje ekonomske situacije naših građana", kazao je Medojević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније