Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis ]

14. 04. 2021. 18:04   >>  18:04

PODACI CBCG

Kamatne stope u januaru nepromijenjene

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na odobrene kredite, koja obuhvata sve njihove troškove, u januaru je ostala nepromijenjena u odnosu na decembar i iznosila je 5,84 odsto, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).


"rosječna ponderisana nominalna kamatna stopa takođe je ostala nepromijenjena u odnosu na decembar i iznosila je 5,33 odsto", navodi se u Biltenu CBCG.

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na novoodobrene kredite u januaru je porasla 0,25 procentnih poena na 5,41 odsto, a nominalna 0,26 procentnih bodova na 4,9 odsto.

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa mikrokreditnih finansijskih institucija (MFI) u januaru je ostala nepromijenjena na 23,23 odsto, dok je nominalna porasla 0,01 procentni poen na 20,43 odsto.

Kamatne stope MFI na novoodobrene kredite u januaru su porasle, efektivna 0,63 procentnih poena na 24,46 odsto, a nominalna 0,05 procentnih bodova na 20,79 odsto.

Prosječna ponderisana efektivna kamatna stopa na depozite u januaru je bila nepromijenjena u odnosu na decembar i iznosila je 0,4 odsto.

Razlika između aktivnih i pasivnih kamatnih stopa u januaru je iznosila 5,44 procentna poena i neprominjena je u odnosu na decembar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније