Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ TVCG ]

15. 04. 2021. 12:08 >> 12:10
1

PRIVREDNI SUD

Stigao zahtjev za stečaj u MA

U Privredni sud stigao je zahtjev Uprave prihoda o pokretanju stečaja u Montenegro Airlinesu, saopšteno je Televiziji Crne Gore iz tog suda, koji će, kako su nam saopštili, u narednom periodu odlučiti da li će u nacionalnu avio kompaniju biti uveden stečaj.

 MA, prema posljednjim podacima sa crne liste poreskih dužnika, koja je objavljena krajem januara, državi duguje 11,97 miliona eura za poreze i doprinose na lična primanja zaposlenih. Ukupni dugovi kompanije na kraju prošle godine iznosili su 110 miliona eura.

Zaposlenima se duguje šest zarada, kao i staž za period od septembra 2017. godine.

Vlada je početkom februara osnovala novu avio-kompaniju ToMontenegro, koja je u međuvremenu kupila dva aviona i počela postupak zapošljavanja radnika i dobijanje potrebnih licenci i dozvola. Ta kompanija planira kupovinu još jednog avion za koji je MA do sada plaćao rate. U ToMontenegru prve letove očekuju u junu.

Kompanija Montenegro Airlines osnovana je 1994. godine, a prve letove obavila je 1997.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније