Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

16. 04. 2021. 15:28   >>  15:28

MINISTARSTVO EKONOMSKOG RAZVOJA

Imenovani vršioci dužnosti direktora šest direktorata

Vlada je na jučerašnjoj sjednici imenovala vršioce dužnosti generalnih direktora šest direktorata u Ministarstvu ekonomskog razvoja.

Za vršiteljku dužnosti direktorice Direktorata za razvojne politike u turizmu imenovana je Aleksandra Gardašević Slavuljica, Direktorata za trgovinsku saradnju i ekonomske odnose sa inostranstvom Jelena Janković, Direktorata za industrijski i regionalni razvoj Renata Milutinović, a Direktorata za rad i zapošljavanje Jevrosima Pejović.

Za vršioca dužnosti direktora Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju imenovan je Veselin Koprivica, dok će Direktorat za investicije u turizmu preuzeti Marko Vukašević.

U saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva navodi se da se Vlada od početka zalaže za depolitizovanu i profesionalnu javnu upravu.

"Stoga su i ova kadrovska rješenja odabrana u transparentnom procesu, uz kriterijume profesionalnosti, nepristrasnosti i meritokratije", kazali su iz Ministarstva i dodali da stručnost, posvećenost i rad moraju biti na prvom mjestu.

Oni su dodali da će Ministarstvo nastaviti da u skladu sa kadrovskim planom i odobrenim sredstvima sprovodi tansparentne javne konkurse, čiji će cilj biti selekcija najkvalifikovanijeg i najstručnijeg kadra.

"Tako odabrani kadar pomoći će nam da imamo efikasniju javnu upravu i da se skoncentrišemo na upotrebu znanja i ekspertiza u zahtijevnim unutrašnjim i spoljno-političkim procesima, sa posebnim akcentom na proces pridruživanja Evropskoj uniji (EU) i obezbjeđivanje kvalitetnijeg života svih građana“, rekli su iz Ministarstva.

Gardašević Slavuljica je, kako se navodi, magistarka ekonomskih nauka, sa akademskim iskustvom. Radila je u prestižnim stranim i domaćim kompanijama u oblasti turizma, a dvije godine je pokrivala funkciju ekonomskog savjetnika u Vladi Sejšela.

Obavljala je i poslove u oblasti marketinga u AGS Marketing Consulting-u i Montenegro Airlinesu (MA). Članica je Izvršnog odbora Svjetske turističke mreže i njena predsjednica za Balkan, gdje se bavi oporavkom turizma i saobraćaja od posljedica koronavirusa, kao i stvaranjem uslova za održivi turizam u postpandemijskoj eri.

Janković je zvanje magistarke ekonomije stekla na Staffordshire Univerzitetu u Velikoj Britaniji. Radila je u Institutu za strateške studije i prognoze i Sektoru za istraživanje i statistiku Centralne banke (CBCG), a zatim u Londonu kao istraživački analitičar u Maxwell Drummond International-u i u GFI Securities – Inter Dealer Broker.

Od 2008. godine je bila zaposlena u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), a od 2010. je obavljala poslove višeg savjetnika izvršnog direktora za poslovanje korporativnog sektora u Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB).

Milutinović je magistarka ekonomskih nauka koja je već 13 godina zaposlena u Ministarstvu ekonomije u sektoru za industrijski razvoj, gdje je radila na poslovima izrade planova, programa, strategija i studija iz oblasti industrije.

Od 2017. godine obavlja poslove načelnice Direkcije za industrijski razvoj, a šefica je radne grupe za pregovaračko poglavlje 6 – Privredno pravo.

Tokom dosadašnje karijere pohađala je mnogobrojne kurseve iz oblasti industrijskog razvoja i ekonomske politike, među kojima su najznačajniji specijalistički kursevi u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), Francuskoj, Austriji, Belgiji.

Pejović je diplomirana psihološkinja, koja je tokom radne karijere obavljala poslove u oblasti socijalne zaštite, a od 2014. godine je zaposlena u Zavodu za zapošljavanje (ZZZ).

Usavršavala se u SAD-u, a dobitnica je stipendije Vlade Austrije za realizaciju istraživanja (OeAD-GmbH) na Univerzitetu Sigmund Frojd u Beču. Usavršavala se i u Nacionalnoj agenciji za zapošljavanje Austrije.

Koprivica je diplomirani pravnik koji je tokom 30-godišnjeg profesionalnog iskustva bio na vodećim pozicijama u privatnim i državnim kompanijama i institucijama.

Od 2001. do 2008. godine bio je direktor Direkcije za regulativu, licenciranje i kontrolu platnog prometa u CBCG, nakon čega je pokrivao rukovodeće pozicije u bankarskom sektoru.

Pohađao je brojne obuke u inostranstvu, a redovno objavljuje članke koji se tiču pravnih i finansijskih pitanja.

Vukašević je diplomirani ekonomista koji je svoje profesionalno iskustvo počeo u Ministarstvu finansija u sektoru za finansijski sistem, međunarodnu ekonomiju i evropske integracije.

Od 2013. godine bio je načelnik službe za materijalno finansijske i računovodstvene poslove u Ministarstvu finansija, dok od 2016. rukovodi i koordinira aktivnostima u vezi sa realizacijom prioritetnih projekata u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније