Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

20. 04. 2021. 06:47 >> 06:47
1

TOKOM 2020. GODINE

Za bespravnu sječu šuma 295 prijava

Ukupno 295 krivičnih prijava podnijeto je prošle godine zbog bespravne sječe šuma, navodi se u Izvještaju o zdravstvenom stanju šuma koji je Vlada usvojila na posljednjoj sjednici.

Prema podacima, najviše krivičnih prijava, 104, odnosi se na bespravnu sječu u Kolašinu, piše Dan.

Građani su podnijeli i 52 prijave za nelegalnu sječu u Beranama, dok se 39 odnosi na Bijelo Polje, odnosno 21 i 15 prijava na Podgoricu i Nikšić.

Po deset prijava stiglo je Tužilaštvu iz Plava i Mojkovca, devet iz Petnjice, sedam iz Andrijevice, po šest iz Pljevalja i Rožaja i pet iz Šavnika.

Najmanje krivičnih prijava odnosi se na bespravnu sječu u Plužinama četiri, dok su tri iz Kotora i po dvije iz Gusinja i sa Žabljaka.

Krivične prijave nijesu podnijete po osnovu bespravne sječe u Danilovgradu.

U Izvještaju, koji je pripremilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, navodi se da je obim evidentiranih i procesuiranih bespravnih sječa niži, dok je u porastu broj podnesenih krivičnih prijava

“Za prethodnu godinu se može konstatovati značajno postojanje bespravnih aktivnosti u šumarstvu”, istaknuto je u Vladinom dokumentu.

Kako se dodaje, zdravstveno stanje šuma tokom 2020. nije bilo na zadovoljavajućem nivou.

“Ipak, vitalnost, dugoročna stabilnost i otpornost šuma nijesu ugroženi”, navodi se u Izvještaju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније