Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

24. 04. 2021. 13:00 >> 13:01
7

VUKSANOVIĆ-STANKOVIĆ

Insistiraćemo na usvajanju 12 reformskih zakona

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković insistiraće da se što prije usvoji paket od 12 reformskih socijalno-ekonomskih zakona koje su u skupštinskoj proceduri, kako bi se poboljšao kvalitet života naših sugrađana, pomogla privreda i spriječila rasprodaja državnih resursa.

Vuksanović-Stanković podsjeća da Skupština Crne Gore već četiri mjeseca suštinski ne obavlja svoju zakonodavnu aktivnost, a razlog za to je, kako kaže, blokada od strane vladajuće većine.

"Trenutno je u proceduri Skupštine nekoliko desetina zakona i drugih akata zbog čijeg neusvajanja trpe crnogorski građani i crnogorska privreda kojima su podrška i pomoć u vrijeme zdravstvene, ekonomske i socijalne krize prijeko potrebne. Od konstitutivne sjednice 23. septembra do danas, za tačno sedam mjeseci, nefunkcionalna vladajuća većina sastavljena od preko 20 različitih subjekata je usvojila svega nekoliko zakonskih i drugih predloga, što je jasan pokazatelj da se naša zemlja nalazi i u dubokoj institucionalnoj i političkoj krizi", saopštila je ona. 

Jasno je, kaže, da je razlog za ovo duboko nepovjerenje između subjekata koji čine novu većinu, kao i između poslanika i premijera Zdravka Krivokapića.

"Ali zbog toga cijenu plaćaju građani Crne Gore, koji sigurno nijesu očekivali da se vlast bavi sama sobom, a ne njihovim problemima. Ucijenjena Vlada i ucijenjeni premijer, koji ne mogu da smijene ministra koji nanosi štetu državi, sigurno ne ulivaju povjerenje da će našu državu izvući iz problema u kojima se nalazi", kazala je Vuksanović-Stanković. 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније