Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

07. 05. 2021. 15:45 >> 15:44

SAOPŠTENO IZ AMBASADE

U CG preko 400 firmi iz Turske

Na teritoriji Crne Gore postoji preko 400 registrovanih firmi iz Turske saopšteno je iz Ambasade Turske u Crnoj Gori.

U Upravi za inspekcijske poslove upriličen je susret Njene Ekselencije ambasadorke Turske u Crnoj Gori gospođe Songul Ozan i v.d.direktora Uprave za inspekcijske poslove gospodina Ilira Harasanija.Sastanku je takođe prisustvovao Erdal Karaomerolu, savjetnik za trgovinske odnose u Ambasadi Turske.

Kako je saopšteno iz Uprave tom prilikom je predstavljena organizacija Uprave, principi rada, kao i nadležnosti njenih inspekcija a razmatrani su i modaliteti saradnje Uprave za inspekcijske poslove i Ambasade Republike Turske.

"Karameroglu je i sam bio zaposlen u inspekciji duži niz godina stoga će svojim iskustvom u inspekcijskom radu zasigurno dobrinijeti boljem razumijevanju potreba inspekcijskih službi i produbljivanju saradnje kako sa Ambasadom tako i sa inspekcijskim službama u Turskoj", navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka, iz Ambasade su istakli da na teritoriji Crne Gore postoji preko 400 registrovanih firmi iz Turske.

"Dogovoreno je da se u narednom periodu realizuje sastanak i sa predstavnicima ovih firmi kako bi se prevazišli problemi sa kojima se susreću, kao što su nerazumijevanje jezika i naše zakonske regulative", dodaju iz Uprave za inspekcijske poslove.

Naredni zajednički koraci, kako se dodaje u saopštenju, biće usmjereni i na održavanje seminara, obuka, i zajedničkih projekata kako bi se edukacijom spriječile situacije oglušavanja o neku zakonsku obavezu.

"Sastanak je zaključen izrazom zahvalnosti Ambasadi Turske na ukazanoj spremnosti da ostvari adminstrativnu i tehničku saradnju sa Upravom, što će sigurno biti potpora sistemu inspekcijskog nadzora u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније