Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

07. 05. 2021. 15:14 >> 17:13

PREDLOG

Opština Bar da upravlja Kućom maslina

Ministar poljoprivrede Aleksandar Stijović i gradonačelnik Bara Dušan Raičević obišli su Kuću maslina gdje su radovi u završnoj fazi i izrazili zadovoljstvo uspješnom realizacijom tog infrastrukturnog projekta. Predloženo je da upravljanje Kućom maslina bude povjereno Opštini Bar, sa fokusom ka dugoročnoj samoodrživosti ovog edukativnog i administrativnog centra, saopšteno je iz ministarstva.

Kao navode iz Ministarstva poljoprivrede, predsjednik Opštine upoznao je ministra sa mehanizmima podrške poljoprivrednim proizvođačima sa nivoa lokalne uprave kroz pozive za podsticaje poljoprivredi i novim programom subvencija za mlade poljoprivrednike, kao i sa međunarodnim projektima finansiranim iz EU fondova za oblast maslinarstva i vinogradarstva koji se sprovode na teritoriji barske opštine.

Na sastanku je, kako se dodaje, bilo riječi i o kampanji "Registruj poljoprivredno gazdinstvo", koja se na inicijativu Opštine sprovodi u saradnji sa Ministarstvom, te o mogućnostima za zajedničku realizaciju planova za vodosnabdijevanje bezvodnih područja i zaštiti bogatog šumskog fonda.

Akcenat današnje radne posjete, kako se navodi u saopštenju, bio je najznačajniji kapitalni projekat iz oblasti poljoprivrede koji se sprovodi na teritoriji barske opštine – izgradnja Kuće maslina u Starom Baru.

"Ministar Stijović i gradonačelnik Raičević obišli su radove koji su u završnoj fazi i izrazili zadovoljstvo uspješnom realizacijom ovog infrastrukturnog projekta. Predloženo je da upravljanje Kućom maslina bude povjereno Opštini Bar, sa fokusom ka dugoročnoj samoodrživosti ovog edukativnog i administrativnog centra sa mini pogonom za preradu maslina i prodajno-izložbenim prostorom za posjetioce i turiste", navodi se u saopštenju.

Zajednički stav prisutnih je, kako je saopšteno, da upravljanje ovim kompleksom lokalne samouprave uz saradnju sa resornim ministarstvom i drugim relevantnim subjektima predstavlja uspješan modalitet koji za cilj ima unapređenje agroekonomije i agroturizma kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou.

"Zaključeno je da je dosadašnja, tradicionalno dobra saradnja Ministarstva i Opštine Bar rezultirala realizacijom brojnih projekata, te je iskazana spremnost za njenim daljim unapređenjem", zaključuju iz ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније