Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

13. 05. 2021. 19:39 >> 20:23
4

SPAJIĆ

Populizam ne prolazi na dugi rok

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić pozvao je sve učesnike na političkoj sceni da ne podliježu populističkim ekonomskim mjerama.

On je, nakon drugog dana Delfi ekonomskog foruma, naveo da je plaćanje poreza je pravo mjerilo patriotizma.

"Naravno, svi mi želimo da se to primjenjuje na druge, a ne na nas, ali to sa novom Vladom neće biti moguće. Molimo parlamentarce i sve koji učestvuju u političkom diskursu da budu odgovorni i da ne budu populisti, da ne podliježu populističkim mjerama. Vidimo na primjeru Grčke koja je posegla za populizmom koji nije prošao, na vlast su došli ljudi koji poznaju dobro ekonomiju i imaju dobar odnos sa investitorima. Taj balans je veoma bitan, ne može se ekonomija ubijati a očekivati ekonomski rast i zapošljavanja. Populizam ne prolazi na dugi rok, tako da očekujemo maksimalnu odgovornost od svih učesnika na političkoj sceni", kazao je Spajić.

Naveo je da su se susreli se sa brojnim grčkim zvaničnicima i investitorima, kao i sa ljudima koji nešto znače u ekonomiji Izraela.

"Zaključak je da Crna Gora ima sjajnu priliku da privuče investitore na najvišem nivou, kakvu do sad nikad nije imala. Ekonomija Crne Gore je ataktivna za investitore raznih profila. Vakcinacija u Izraelu je proitekla u najbolje redu i primjer je kako se ekonomija može oporavljati posle uspješne vakcinacije koja je esencijalna za ekonomski razvoj", kazao je ministar finansija i socijalnog staranja.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je nakon drugog dana Delfi ekonomskog foruma kazao da su nakon dinamičnog i produktivnog dana dobili na svakom koraku snažnu podršku za evropski put, kako bi postali sljedeća članica Evropske unije.

"Najznačajnija konstatacija današnjeg dana je da se Crna Gora apsolutno okreće budućnosti i neće se baviti prošlošću. Na svakom koraku smo dobili snažnu podršku za naš evropski put. Podrška je stigla u razgovorima sa predsjednikom Grčke i brojnim ministrima", kazao je Krivokapić.

U saradnji sa timom u kojem su bili ministar finansija Milojko Spajić i ministar ekonomije Jakov Milatović, kako je kazao Krivokapić, još jednom su potvrdili opredjeljenje Crne Gore da ima šansu za brz ekonomski razvoj baziran na pametnom, održivom i sveobuhvatnom pristupu.

"Ekonomski razvoj dolazi na osnovu dobrih i kvalitetnih investitora. U brojnim razgovorima sa biznismenima Grčke dobili smo snažno uvjerenje da su raspoloženi da pomognu našu državu u investicionom zahvatu i to uliva nadu da Crna Gora kreće u bolju budućnost", kazao je Krivokapić.

 

Jakov Milatović, ministar ekonomskog razvoja kazao je da su tri zadatka pred Vladom kada je u pitanju ekonomski razvoj.

"Prvi se tiče oporavka turističke sezone i turističkog prometa, a brojke i scena sa našeg mora prethodnih dana pokazuju da smo na dobrom putu. Drugi zadatak se odnosi na pridobijanje na što kredibilnijih investitora, koji hoće dodatno da doprinesu razvoju ekonomske aktivnosti u zemlji. Treći zadatak je da obezbojedimo što povoljnija sredstva kako bismo nastavili razvojne projekte u oblasti energetike i saobraćaja. Upravo je Ekonomski forum u Delfima, koji se ove godine održava u Atini, dobra platforma na kojm smo mogli da razgovaramo o svm ovim temama i dobijemo snažnu podršku grčke vlade i privednika", naveo je Milatović.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније