Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina ]

14. 05. 2021. 17:30   >>  17:32

MINISTARSTVO TAKSISTIMA

Svi moraju biti jednaki pred zakonom

Odlaganje primjene Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga ili eventualno izuzimanje bilo koje djelatnosti iz njegove primjene nije moguće, saopštili su državni sekretari Ministarstva finansija i socijalnog staranja, na sastanku sa predstavnicima taksi udruženja.

“Zakoni ove države moraju biti isti prema svima. Ustav jasno propisuje da su svi jednaki pred zakonom i od tog načela nema odstupanja“, poručili su državni sekretari u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja.

Oni su zajedno sa predstavnicima Ministarstva ekonomskog razvoja i Uprave prihoda i carina održali danas sastanak sa predstavnicima Unije poslodavaca i više odgovornih poreskih obveznika-taksi udruženja, kako bi razgovarali o primjeni Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

Iz Ministarstva je saopšteno da je cilj sastanka bio pronalazak rješenja koje će dovesti do značajnog suzbijanja nelojalne konkurencije, koja postoji između različitih pružaoca usluga prevoza u drumskom saobraćaju.

Sagovornici su saglasni da je neophodno obezbijediti punu primjenu zakonskih rješenja, sa posebnim akcentom na Zakon o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga, jer to predstavlja, u ovom trenutku razvoja crnogorske ekonomije i sistema, optimalni način za snažnije suzbijanje sive ekonomije.

„Predstavnici Vlade istakli su značaj elektronskog evidentiranja prihoda za sve poreske obveznike u Crnoj Gori i naveli da je, tamo gdje za to postoji prostor, potrebno svesti uticaj ljudskog faktora u decenijskim pokušajima izbjegavanja evidencije prometa na minimum. Imajući to u vidu, dogovoreno je da se pronađe rješenje da taksimetri budu automatski povezani sa uređajem za elektronsko evidentiranje prihoda“, navodi se u saopštenju.

Takođe, ocijenjeno je da je neophodno sprovoditi znatno rigoroznije inspekcijske kontrole u ovoj djelatnosti, kao i unaprjeđivati regulatorni okvir iz sfere drumskog saobraćaja, da se nelojalna konkurencija svede na slučajnost.

„Nastavak sastanka, na kom će se razgovarati o konkretnim koracima koje je potrebno preduzeti da bi se ovo pitanje i pravno riješilo, održaće se naredne sedmice“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније