Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

18. 05. 2021. 11:15   >>  11:16

"DECENTRALIZOVANA BUDUĆNOST"

CG ideja u finalu takmičenja Evropske resursne banke

Budvanin Ilija Franeta, mladi ekonomista, našao se u finalu takmičenja Evropske resursne banke. On je u finalu predstavio inicijativu koja nosi naziv "Program decentralizovane budućnosti", a odnosi se na upotrebu tzv. blockchain tehnologije u Crnoj Gori, ali i na prostoru Zapadnog Balkana.

"Program 'Decentralizovana budućnost' je inicijativa nevladinog udruženja Mreža za globalne komunikacije koja ima za cilj promociju decentralizovanih rješenja u državnom i privatnom upravljanju resursima", navodi se u saopštenju nevladinog udruženja Mreža za globalne komunikacije.

Primarni pažnja programa je, kako navode, usmjerena na upotrebu tzv. blockchain tehnologije u unaprijeđivanju efikasnosti, transparentnosti i održivosti u obavljanju različitih aktivnosti kako u privatnom, tako i u javnom sektoru.

"Program bi trebao zvanično da počne 20. septembra 2021. godine. Prvi događaj će biti održan u Budvi, a tokom šestomjesečne kampanje planirano je da isti budu održani u gotovo svim opštinama u Crnoj Gori, ali i u regionu. Tokom ovih događaja, donosioci odluka i preduzetnici imaće priliku da se pobliže upoznaju sa benefitima 'blockchain' tehnologije i rješenjima koja mogu unaprijediti poslovni ambijent", navode iz te NVO.

U finalu takmičenja, renomirani petočlani žiri, sastavljen od uglednih ekonomista i preduzetnika iz Evrope, treba da donese odluku o tri najbolja rješenja koja će Evropska resursna banka nagraditi sa neophodnim finansijskim resursima za pokretanje projekata.
Takođe, ove godine, i publika ima priliku da iskaže svoje mišljenje u izboru najboljih rješenja koje bira Evropska resursna banka, pa pozivaju građane i građanke Budve da daju svoj doprinos i podrže svog sugrađanina glasanjem na zvaničnom sajtu ovog događaja: www.europeanresourcebank.org

Glasanje je otvoreno do 26. maja 2021. godine. Sastanak Evropske resursne banke se i ove godine održava online zbog globalne pandemije izazvane koronavirusom, a tema ovogodišnjeg sastanka je novi svjetski poredak u post-pandemijskom svijetu.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније